Actueel

Nieuwe handreiking: Adviseren over begroting en jaar­rekening

Een nieuwe LOC-handreiking die cliëntenraden ondersteunt in de advisering aan bestuurders van zorgorganisaties over financiële vragen. Die staan bij cliëntenraden niet vaak op de voorgrond, maar ook hier kan de cliëntenraad een zeer nuttige advies-stem hebben.

lees verder

Plannen: met rolstoel reizen via 99% van de stations (Nu 52%)

Geplaatst op 17 juli 2019
Goed nieuws! Er liggen concrete plannen om 99 % van de stations waar de NS stopt per 2025 toegankelijk te maken voor mensen die gebruik maken van een rolstoel.

lees verder

Basis­cur­sus (nieuwe) Wmcz 2018

Ook dit najaar volop gelegenheid om kennis op te doen over medezeggenschap en de betekenis van de veranderingen! Op verschillende plaatsen in het land informeren LOC-trainers klaar je uitgebreid over de (nieuwe) Wet medezeggenschap cliënten zorginstellingen 2018.

lees verder

Over het belang van ‘samen bes­lis­sen’

Een borstkankerpatiënte en naaste vertellen waarom het belangrijk is dat mensen die zorg krijgen en geven elkaars wereld beter leren kennen. En waar je dan zoal op kunt letten.

lees verder

Dag­bes­teding voor iedereen: indicatie niet meer nodig

Geplaatst op 10 juli 2019 - Thema's: Kwaliteit wijkverpleging, Vrijheid en veiligheid, Zorginkoop
Een cliëntenraad vroeg LOC dit bericht te plaatsen, als inspiratie voor anderen hoe je mensen beter kunt helpen met minder bureaucratisch gedoe. Een voorbeeld van innovatieve samenwerking tussen een zorgorganisatie en gemeente - uit Zeeland.

lees verder

Kabinet start voor­lichtingscam­pag­ne over pal­liatieve zorg

Geplaatst op 8 juli 2019 - Thema's: Kwaliteit van de verpleeghuiszorg, Kwaliteit wijkverpleging
Op de nieuwe website overpalliatievezorg.nl staan praktische tips en informatie over ‘palliatieve zorg’. Zo heet de zorg die je krijgt als genezen niet meer mogelijk is.

lees verder

Themabijeen­komst ‘Directe cliëntpar­ticipatie: mogelijkheden en hin­der­nis­sen in de samen­wer­king’

Verschillende partijen spelen een rol bij cliëntparticipatie. De bijeenkomst richt zich op het leren van elkaar. Hoe geef je samen vorm aan directe cliëntparticipatie? Welke visie zit erachter en hoe breng je dit in de praktijk?

lees verder

Oog en oor krijgen voor de binnenkant van een­zaam­heid – workshop

Geplaatst op 4 juli 2019 - Thema's: Kwaliteit van de verpleeghuiszorg, Kwaliteit wijkverpleging
De Trainingswinkel van het Expertisenetwerk Levensvragen en ouderen geeft op donderdagmiddag 26 september in Woerden een interactieve en praktijkgerichte training over verschillende soorten eenzaamheid bij mensen en hoe je daarmee omgaat.

lees verder

Zomer­num­mer Zorg & Zeg­genschap: Een frisse start

Geplaatst op 1 juli 2019 - Thema's: Dienstverlening aan cliëntenraden
Een bijzonder zomernummer van het LOC-tijdschrift Zorg & Zeggenschap is uit! De eerste editie met een vernieuwde indeling en een ander uiterlijk.

lees verder

Cliënten­raden eigen sociaal platform op www.clien­ten­raad.nl!

Geplaatst op 1 juli 2019
Zoals we al aangekondigden, er is nu een heel eigen sociaal platform voor mensen die werken aan medezeggenschap in zorg en welzijn!

lees verder

Bijeenkomsten

Meer

Deelnemers

Alle deelnemers

Nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.