Actueel

Landelijk Congres Cliënten­raden verpleeg­huis­zorg 2020: een overzicht

Op maandag 30 november is het Landelijk Congres Cliëntenraden, voor cliëntenraden in de verpleeghuiszorg (intra- en extramuraal). Dit jaar anders dan anders, namelijk een online talkshow. Live vanuit Capital C…

lees verder

Online ver­diepingscur­sus | Medezeg­genschapsregeling Wmcz 2018

16 december 2020

Bij het maken van nieuwe afspraken over medezeggenschap, kan het zijn dat de cliëntenraad zogenaamde bovenwettelijke afspraken wil maken of behouden. In deze cursus bespreken we de meerwaarde van deze bovenwettelijke afpsraken en hoe je deze maakt en vastlegt.

lees verder

Online workshop | Onderlinge com­municatie – denkwijze & patronen

11 januari 2021

n deze workshop word je je (meer) bewust van hoe jezelf waarneemt en hoe jij je middels taal uit. Je zult wellicht ontdekken dat jouw manier soms verschilt van anderen. In de workshop ‘Onderlinge communicatie - denkwijze en denkpatronen’ krijg je handvatten om een aantal denkpatronen te herkennen en hoe je dit kan inzetten in je eigen communicatie.

lees verder

Online cursus | Welkom in de cliënten­raad

6 januari 2021

In deze (digitale) training vertellen we beknopt over ‘het waarom, het wat en hoe’ van de medezeggenschap en de wettelijke basis. Er komen diverse aspecten aan bod van de praktijk van de cliëntenraad en is voldoende ruimte om je eigen vragen te stellen.

lees verder

Achter gesloten deuren: 123 dagen vrijwillig ‘op­ges­loten’

Hoe was het om tijdens de eerste golf van het coronavirus te verblijven in een woonzorgcentrum, dat steeds verder op slot moest? José Bliekendaal liet zich 123 dagen lang vrijwillig…

lees verder

Arjen Banach & Theo van Uum nodigen je uit | Dialoog & daadkracht!

Geplaatst op 23 november 2020
Arjen Banach nodigt je graag uit voor de online talkshow 30 november - het alternatieve landelijk congres cliëntenraden verpleeghuiszorg (intra- en extramuraal). Meld je nu nog aan!

lees verder

Een­zaam­heid: waar hebben we het eigenlijk over? | Webinar 3 dec Stichting Presentie

Marjan Slob en Andries Baart voorzien je tijdens een gratis webinar op 3 dec van een frisse blik op een oud probleem: kun je anders dan gebruikelijk naar eenzaamheid kijken? LOC Waardevolle zorg werkt veel samen met stichting presentie; we bevelen dit webinar van harte aan.

lees verder

‘Contact met cliënten­raad is onontbeer­lijk voor intern toezicht’

Geplaatst op 20 november 2020 - Thema's: Organiseren en vernieuwen medezeggenschap
Tijdens het online Landelijk Congres Cliëntenraden op 30 november zal Annemiek Stoopendaal, lid van de Raad van Toezicht van zorgorganisatie Liemerije en universitair docent aan de Erasmus Universiteit, deelnemen in een panelgesprek. Zij grijpt deze gelegenheid graag aan om wat controversiële punten aan te stippen en zo de relatie tussen Raad van Toezicht en de cliëntenraad te verbeteren.

lees verder

Online bijeen­komst: Geld voor zorg in de thuiszorg

9 december 2020

Deze online bijeenkomst staat in het teken van bewaken van zorgkosten in de thuiszorg. Kom ook meepraten wanneer je vragen of zorgen hebt over dit onderwerp. En deel graag je ervaringen. Het gesprek wordt begeleid door twee ervaren LOC-adviseurs.

lees verder

Van fysiek naar online ver­gaderen: “We spreken elkaar nu vaker dan voor corona”

Geplaatst op 19 november 2020 - Thema's: Coronavirus, Organiseren en vernieuwen medezeggenschap
Welke invloed heeft de pandemie op het overleg van de cliëntenraden? Welke uitdagingen dienden zich aan en welke oplossingen zijn er ontstaan? Op maandag 30 november is het Landelijk Congres Cliëntenraden. Dit jaar anders dan anders, namelijk via een online talkshow. Live vanuit Capital C in Amsterdam zenden we uit. Het thema van het congres is dialoog en daadkracht en natuurlijk komt ook corona aan bod.

lees verder

Deelnemers

Alle deelnemers

Nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.