Actueel

LOC-tijdschrift | Inspireren en enthousias­meren

Het herfstnummer van Zorg & Zeggenschap ligt vanaf vandaag bij leden op de mat. In dit artikel enkele hoogtepunten, het redactionele voorwoord van LOC-coördinator Marthijn Laterveer en je kunt natuurlijk weer gratis het hele tijdschrift downloaden.

lees verder (1)

Uit­nodiging Week van de Medezeg­genschap 2021

Thom van Woerkom (coördinator LOC) nodigt je met dit filmpje uit om mee te doen aan de Week van de Medezeggenschap 4 t/m 8 oktober aanstaande. Meer informatie Alle informatie over de Week…

lees verder

Net­werkbijeen­komst cliënten­raden Jeugdzorg

4 oktober 2021

Omdat we merken dat cliëntenraden behoefte houden aan onderlinge uitwisseling organiseert LOC de komende maanden weer drie nieuwe (online) bijeenkomsten. Tijdens iedere bijeenkomst staat een (actueel) onderwerp centraal. 

lees verder

Inspireren­de sessies uitgelicht Week vd Medezeg­genschap

Tijdens de Week van de Medezeggenschap van 4 tot en met 8 oktober komen alle facetten van het werk in een cliëntenraad voorbij. Met zowel online sessies als regionale bijeenkomsten…

lees verder

Brood­kos­ten en waskosten 2022

Geplaatst op 23 september 2021 - Thema's: Adviesonderwerpen van de cliëntenraad, Rechten van mensen
LOC Waardevolle zorg heeft de nieuwe bedragen voor broodkosten en waskosten in Wlz-instellingen berekend. Deze gelden vanaf 1 januari 2020. De cliëntenraad heeft hierover verzwaard adviesrecht.

lees verder

Regionale bijeen­komsten cliënten­raden: najaar 2021

Geplaatst op 20 september 2021 - Thema's: Adviesonderwerpen van de cliëntenraad, Regionale netwerken
Elkaar echt zien, elkaar echt ontmoeten. We zijn blij dat dit najaar weer meer mogelijk is. Al jaar en dag laten cliëntenraden weten hoeveel baat zij hebben bij onderlinge uitwisseling en…

lees verder

Nog twee weken tot de Week van de Medezeg­genschap

Over twee weken is het zover: de Week van de Medezeggenschap. Ook dit jaar organiseert LOC weer deze Week. Thema: Elkaar echt zien. In de week van 4 tot en met 8 oktober kunnen cliëntenraden weer deelnemen aan vele inspirerende, interactieve online sessies, waaraan niet alleen LOC-trainers, vrijwilligers en cliëntenraden bijdragen, maar ook zorgkantoren, bestuurders en toezichthouders. Daarnaast worden fysieke regionale bijeenkomsten georganiseerd.

lees verder

Regiobijeen­komst Noord-Hol­land

Op woensdag 13 oktober is er weer een regionale bijeenkomst in Noord-Holland. Tijdens deze bijeenkomst gaan we in op praktijk van nieuwbouw en verbouw van verpleeghuizen in Amsterdam (ZGAO). De LOC-commissie bijeenkomsten cliëntenraden regio Noord-Holland heet je van harte welkom - evenals de bestuurder of diens vertegenwoordiger.

lees verder

Er is nog plek bij voor­zit­terscur­sus Ggz

Geplaatst op 17 september 2021 - Thema's: Voorzitters cliëntenraden
Voorzitters van cliëntenraden die lid zijn van LOC kunnen kosteloos deelnemen aan de drie-daagse voorzitterscursus. De training gaat specifiek in op de rol, verantwoordelijkheid en vaardigheden van de voorzitter. Met volop gelegenheid voor uitwisseling met andere (vice-)voorzitters. Een aanrader!

lees verder

Meepraten over stap­penplan Wet zorg en dwang: 5 okt gesprek met VWS

Geplaatst op 13 september 2021 - Thema's: Adviesonderwerpen van de cliëntenraad, Vrijheid en veiligheid
Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) wil graag weten wat de ervaringen in de praktijk zijn met het stappenplan van de Wet zorg en dwang. Op 5 oktober in de ochtend heeft LOC daar een digitaal gesprek over met het ministerie. Het zou fijn zijn als daar ook een paar leden van cliëntenraden bij kunnen zijn. Om praktijkvoorbeelden en ervaringen met het stappenplan te delen. Met name wat cliënten/bewoners ervan merken.

lees verder (1)

Deelnemers

Alle deelnemers

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.