Actueel

Podcast #2: Invloed op kwaliteitsbeleid

De eerste aflevering van de podcast mijmeren over medezeggenschap gaat over visie op medezeggenschap. LOC-adviseurs Tiske Boonstra en Theo van Ooi in gesprek over het waarom van medezeggenschap, en hoe je hier als cliëntenraad concreet mee aan de slag kunt.

lees verder

Ook voor Jeugdzorg: model medezeg­genschapsregeling Wmcz 2018

LOC Jeugd heeft in samenwerking met Jeugdzorg Nederland een model voor de medezeggenschapsregeling Wmcz 2018 voor cliëntenraden en zorginstellingen gemaakt. Per 1 juli 2020 is de Wet medezeggenschap cliënten zorginstellingen…

lees verder

Online Basis­cur­sus Wmcz 2018 | Jeugdzorg

22 juli 2020

Vanaf 1 juli 2018 is de WMCZ 2018 van kracht. Ook voor de jeugdzorg. Kortom, een goed moment om stil te staan bij de manier waarop de medezeggenschap van kinderen, jongeren en (pleeg)ouders/ opvoeders bij een jeugdzorgaanbieder georganiseerd is. Tijdens deze online cursus staan we stil bij het waarom van medezeggenschap, geven we informatie over de nieuwe wet, de veranderingen die dat met zich meebrengt en hoe je daar als cliëntenraad en/of organisatie betekenis aan geeft.

lees verder

Digitale verbinding voor iedereen, ook met psychische kwetsbaar­heid

Digitaal contact is in deze periode onmisbaar. F-ACT Nederland en MIND zijn gestart om mensen met een psychische kwetsbaarheid die geen digitale middelen hebben, van een smartphone of tablet te voorzien. Een aantal bestuurders in de Ggz inventariseren nu of er nog meer belangstelling is voor deze actie 'Digitale verbinding voor iedereen'.

lees verder

VWS: instel­lin­gen en cliënten­raden kunnen langer tijd nemen voor afspraken medezeg­genschap

Per 1 juli is de Wmcz 2018 van kracht. Vanaf dat moment hebben zorgorganisaties een half jaar de tijd om afspraken over medezeggenschap vast te leggen. Gezien de coronacrisis vroegen LOC en brancheorganisateis om verlenging van deze termijn. Helaas heeft de minister dit verzoek niet gehonoreerd. Wel zal de inspectie voorlopig niet handhaven op de bepalingen van de Wmcz 2018.

lees verder

Landelijk congres cliënten­raden 2020 gaat door!

Geplaatst op 6 juli 2020 - Thema's: Dienstverlening aan cliëntenraden
Aan het einde van het jaar komt er weer een Landelijk Congres Cliëntenraden. Wel in een andere vorm. Namelijk via een digitale bijeenkomst die je thuis of samen met je…

lees verder

Online workshop | Onderlinge com­municatie – denkwijze & patronen

6 augustus 2020

In deze (digitale) training vertellen we beknopt over ‘het waarom, het wat en hoe’ van de medezeggenschap en de wettelijke basis. Er komen diverse aspecten aan bod van de praktijk van de cliëntenraad en is voldoende ruimte om je eigen vragen te stellen.

lees verder

Online cursus | Welkom in de cliënten­raad

21 juli 2020

In deze (digitale) training vertellen we beknopt over ‘het waarom, het wat en hoe’ van de medezeggenschap en de wettelijke basis. Er komen diverse aspecten aan bod van de praktijk van de cliëntenraad en is voldoende ruimte om je eigen vragen te stellen.

lees verder

10 tips voor cliënten­raden

De coronatijd was ingrijpend voor verpleeghuizen. Gelukkig lijkt het ergste nu achter de rug. Huizen zonder besmettingen mogen de deuren weer openzetten. Dat gebeurt idealiter in goede afstemming met de cliëntenraad. Maar hoe laat je als cliëntenraad je stem horen in coronatijd? En hoe pols je je achterban? De versoepeling van de bezoekregeling was een mooie testcase. Waardigheid en Trots publiceerde deze 10 tips van drie cliëntenraden.

lees verder

Drieluik: LOC in gesprek met VWS over jaar­verantwoor­din­gen | Deel 3: Belangrij­ker dan geld

Lees in dit derde deel van een drieluik hoe de LOC Expertpool Zorg & Geld successen behaalde in gesprek met VWS. En daarmee de complexe wereld van financiën in de zorg dichterbij de wereld van cliëntenraden brengt. Deel 3: Er is altijd nog iets belangrijk dan geld

lees verder

Deelnemers

Alle deelnemers

Nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.