Dienstverlening aan cliëntenraden

LOC helpt cliëntenraden om hun werk zo goed mogelijk te doen. Onder andere met cursussen, handleidingen, nieuwsbrieven, tijdschrift, vraagbaak en trainingen op maat. Leden kunnen gebruik maken van een uitgebreid pakket aan diensten zonder bij te betalen.

Extra diensten op maat kosten voor aangesloten cliëntenraden € 104 per uur; voor niet-aangesloten cliëntenraden € 124 per uur.

Voor specifieke onderwerpen, zoals financiën en bouwen in de zorg, hebben we expertpools opgericht. Hierin zitten mensen met een achtergrond in financiën of bouw, die graag cliëntenraden helpen met hun rol op deze gebieden. Door ons uitgebreide netwerk kunnen we deze diensten aanbieden zonder extra kosten voor onze leden. Niet-leden betalen de reiskosten.

We ondersteunen daarnaast specifieke functies binnen de medezeggenschap. Zoals voorzitters en ondersteuners van cliëntenraden. Voor hen hebben we een uniek aanbod ontwikkeld.

Ook bestuurders, managers en anderen betrokken binnen zorgorganisaties helpen we bij het vormgeven van effectieve medezeggenschap. We evalueren regelmatig hoe de medezeggenschap werkt en bouwen samen met cliëntenraden en bestuurders een nieuwe structuur op.

Tot slot, we voeren regelmatig projecten uit samen met zorgorganisaties die gaan over thema’s die direct raken aan het leven van mensen die zorg nodig hebben. Bijvoorbeeld de projecten Leven in vrijheid en veiligheid, Radicale vernieuwing verpleeghuiszorg en Medicatieveiligheid.

Neem een kijkje in deze inspiratiegids voor ons aanbod aan cursussen en trainingen die we ook op maat en op locatie organiseren.

Voor meer informatie over onze dienstverlening kunt u contact opnemen met Thom van Woerkom (coördinator LOC) via 030 – 284 3200 en t.vanwoerkom@loc.nl.

Subthema's

Waar ben je naar opzoek?

Deelnemers

Alle deelnemers

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.