Online bijeen­komst: Invloed op kwaliteitsbeleid

  • 22 juni 2022
  • 19:00 - 21:00
  • online, vanaf je eigen locatie

Tijdens deze online bijeenkomst gaan we in gesprek over de vraag: wanneer is kwaliteit van zorg ook waardevolle zorg? En wat is de invloed van de cliëntenraad op het kwaliteitsbeleid?

In 2021 organiseerde LOC een serie bijeenkomsten met het zorgkantoor over de rol van medezeggenschap bij het jaarlijkse gesprek met het zorgkantoor over kwaliteit van zorg. In deze online bijeenkomst geven we gevolg aan de behoefte om met elkaar te spreken over de rol van cliëntenraden bij het opstellen van het (kwaliteits)jaarplan en beoordelen van het jaarverslag

Invloed op kwaliteit

Ieder jaar, uiterlijk eind december, beschrijft de organisatie hoe zij vorm gaat geven aan gestelde doelen, die voortkomen uit de dagelijkse praktijk en de missie/visie van de organisatie. Een cliëntenraad heeft instemmingsrecht en ongevraagd advies op beleid dat gaat over ‘kwaliteit, veiligheid en hygiëne’.

In deze online bijeenkomst besteden we aandacht aan de vraag: Hoe wil en kun je als (centrale) cliëntenraad optimaal het cliëntperspectief onder de aandacht brengen en invloed hebben op de inhoud van het kwaliteitsjaarplan? Wat verstaat de cliënt zelf onder kwaliteit van zorg en hoe neem je de input vanuit de cliënten (en hun vertegenwoordigers) mee als cliëntenraad. 

Wanneer is kwaliteit van zorg goed of is er sprake van waardevolle zorg? Wat betekent dit voor de cliëntenraad in de dagelijkse werkzaamheden en op welke momenten ben je betrokken? Welke inbreng kun je hebben als cliëntenraad en wat is je rol? 

Voor wie

Deze online bijeenkomst is bedoeld voor cliëntenraadsleden in alle sectoren.

Vanuit een cliëntenraad kan maximaal 1 persoon deelnemen. Als meer leden de cursus willen volgen, neem dan contact op met LOC om mogelijkheden te bespreken. Bel (030) 284 32 00 of mail naar vraagbaak@loc.nl.

Kosten

Let op: deze online bijeenkomst is gratis toegankelijk voor cliëntenraden die lid zijn van LOC (en hun ondersteuner). Is je cliëntenraad nog geen lid? Lees meer op de pagina over lid worden voor alle informatie over het lidmaatschap van LOC en de voordelen voor leden. Wil je deelnemen aan de online cursus? Dat kan. 

Deelname aan de online cursus is kosteloos voor leden van LOC. Voor cliëntenraadsleden en ondersteuners die niet lid zijn van LOC bedragen de kosten € 25,00 per deelnemer.

Hoe werkt een online bijeenkomst?

Deze bijeenkomst wordt online verzorgd door een LOC-adviseur. Alle deelnemers doen vanaf hun eigen locatie mee aan de online bijeenkomst. Na bevestiging van deelname ontvang je een duidelijke instructie hoe de bijeenkomst precies in zijn werk gaat.

Wat heb ik nodig om mee te doen?

Om deel te kunnen nemen aan deze online bijeenkomst heb je een beeldscherm nodig (computer, ipad, eventueel telefoon), met goed werkend internet. Mocht je dit niet hebben, en zou je wel graag mee willen doen? Neem dan contact op met de vraagbaak van LOC. Van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17. 00 uur kun je bellen naar 030 284 32 00 of mail naar vraagbaak@loc.nl

Aanmelden

Klik op de onderstaande knop om je aan te melden.

Indien je onverhoopt niet aanwezig kan zijn bij de bijeenkomst, vragen wij je om dit uiterlijk 48 uur van tevoren te laten weten via loc@loc.nl. Bij een te late afmelding zijn we helaas genoodzaakt om een factuur te sturen ter hoogte van het tarief voor niet-leden.”

Deelnemers platform

Meer bekijken

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese