Leergang ondersteuners

Leergang 2019

De leergang voor ondersteuners is inmiddels een begrip geworden. Na de succesvolle leergangen in 2016, 2017 en 2018, organiseren we in het najaar van 2019 weer een nieuwe leergang. 
De leergang bestaat uit 4 modules en er zijn maximaal 15 plekken beschikbaar, wees er dus snel bij! 

De inhoud van het programma is hier te lezen. Het definitieve programma maken we vóór de zomer van 2019 bekend. De leergang wordt gehouden op: 5 september, 3 oktober, 31 oktober en 28 november. Wanneer er actuele relevante ontwikkelingen zijn, voegen we die toe aan het programma.

Het doel van de leergang is om de ondersteuner te helpen bij zijn/haar werk en daarmee de medezeggenschap te versterken. 

De eerste bijeenkomst richt zich op: organiseren, administreren, basishouding, rol/positie en de achterban

De tweede bijeenkomst ligt het accent op: wet- en regelgeving (rechten van de cliëntenraad en rechten van cliënten) 

De derde bijeenkomst focussen we meer op: coachen van de cliëntenraad en het medezeggenschapsproces

De vierde bijeenkomst richt zich op het ontwikkelen van strategie. Denk aan interne/externe contacten, de relatie tot de zorgaanbieder, waardevolle zorg en de visie van de cliëntenraad.

De leergang bestaat uit vier bijeenkomsten die samen een geheel vormen. Je kunt je alleen aanmelden voor de gehele leergang. Als er plekken over zijn, dan is het mogelijk om losse modules te volgen. Heb je die voorkeur, geef dat even aan.

Ondersteuners uit verschillende sectoren volgen gezamenlijk de leergang. Dit kan tot nieuwe perspectieven leiden en de aanpak om tot oplossingen te komen is steeds dezelfde, ook al werk je in een andere sector. 

Mocht een hele grote groep vanuit een specifieke sector zich aanmelden, dan kijken we tegen die tijd of we de groep splitsen.

De leergang vindt plaats in Utrecht bij LOC. De prijs per module is maximaal 395 euro. Schrijft u zich in vóór 1 augustus, dan krijgt u 10% korting.  Na afloop ontvangt u een certificaat van deelname.

Deelnemers platform

Meer bekijken

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese