Regionaal Netwerk cliënten­raden Overijssel en Flevoland

Het onderling delen van informatie en ervaringen van cliëntenraadsleden is een cruciaal doel van de regionale netwerkbijeenkomsten van LOC Waardevolle zorg. 

Graag nodigen wij u uit voor de volgende netwerkbijeenkomst op 16 maart 2023.

Thema: Hoe maken we, cliëntenraad en directie, medezeggenschap inspirerend

Voor veel cliëntenraden geldt dat het in de praktijk niet goed lukt om hun werk goed uit te voeren. Hiervoor zijn verschillende oorzaken te benoemen. De relatie met de overlegpartners van de organisatie, de informatieverstrekking, te laat betrokken bij beleidsstukken waarop advies of instemmingrecht is. Maar ook de onderlinge communicatie of het ontbreken aan de kennis over de Wmcz kan een oorzaak zijn.

Tijdens deze bijeenkomst deelt de zorgorganisatie Coloriet hun verhaal ter inspiratie. Hoe kun je goede samenwerking bereiken en hoe kun je vanuit het eigen perspectief een waardevolle bijdrage leveren aan het leven van cliënten.

Programma van de middag 13:30 uur tot 16:00 uur

  • Het wettelijke kader door Klazien Teeuwissen, adviseur medezeggenschap LOC 
  • Ervaringen cliëntmedezeggenschap bij Coloriet door Lutina Bruggeman – de voorzitter van cliëntenraad wijkzorg en Paula Roorda, Coloriet Directeur wijkzorg
  • Met in elkaar in gesprek over wanneer medezeggenschap succesvol en inspirerend is cliëntmedezeggenschap – dagvoorzitter Jan Wouter van der Straaten

Kosten

Deelname is voor LOC leden gratis, andere cliëntenraden zijn ook welkom; de kosten zijn dan € 35,00 per persoon.

Aanmelden

Indien je onverhoopt niet aanwezig kan zijn bij de bijeenkomst, vragen wij je om dit uiterlijk 48 uur van tevoren te laten weten via loc@loc.nl. Bij een te late afmelding zijn we helaas genoodzaakt om een factuur te sturen ter hoogte van het tarief voor niet-leden.

Je kunt je aanmelden voor deze bijeenkomst via onderstaande knop:

Op maandag 20 mei is LOC gesloten vanwege Pinksteren.

Deelnemers platform

Meer bekijken

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese