Regionale bijeen­komst cliënten­raden Gelderland

Thema: Wees goed voorbereid op de toekomst: wat moet (kan?) ik (al?) regelen?

Goede vertegenwoordiging is noodzakelijk!

Binnen en buiten de langdurige zorg wordt er steeds meer verwacht dat mensen zelf zaken regelen, eigen regie hebben, ook als mensen moeite hebben om de eigen regie over hun leven te houden. Of wanneer mensen aan voelen komen dat ze er in de toekomst moeite mee gaan krijgen om die regie zelf te houden. In de ouderenzorg kun je denken aan het WOZO (Wonen, Ondersteuning en Zorg voor Ouderen) programma van minister Helder (Langdurige Zorg en Sport) waarbij de nadruk ligt op ‘zelf als het kan, thuis als het kan, digitaal als het kan’. 

Wat kun je doen om die eigen regie zoveel mogelijk zelf te houden en wat is er allemaal nodig om dat ‘zelf-thuis-digitaal als het kan’ te realiseren? En welke rol kan een cliëntenraad daar in spelen?

Het is fijn om met cliëntenraden uit de regio bij elkaar te komen om ervaringen uit te wisselen, om van elkaar te leren en elkaar te inspireren. 

In deze bijeenkomst van het regionaal netwerk Gelderland gaan we met dit onderwerp aan de slag door ons te laten informeren over alle aspecten van vertegenwoordiging en ook over de rol die cliëntenraden op dit gebied kunnen vervullen.

Programma 

 • Bob Pieters van Stichting Mentorschap Overijssel/Gelderland zal de mogelijkheden op het gebied van wettelijke vertegenwoordiging schetsen. En vragen hierover beantwoorden.

Pauze 

 • In gesprek met elkaar naar aanleiding van de presentatie en wat dit alles betekent voor de rol van de cliëntmedezeggenschap

Er is gelegenheid om na te praten onder het genot van een drankje.

Vind je het leuk en zinvol om samen met ons de volgende bijeenkomst te organiseren? Laat het ons weten! Bij vragen neem contact op met Vraagbaak LOC 030 284 32 00 of Klazien Teeuwissen – k.teeuwissen@loc.nl

  Kosten

  Deelname is voor LOC leden gratis, andere cliëntenraden zijn ook welkom; de kosten zijn dan € 35,00 per persoon.

  Aanmelden

  Indien je onverhoopt niet aanwezig kan zijn bij de bijeenkomst, vragen wij je om dit uiterlijk 48 uur van tevoren te laten weten via loc@loc.nl. Bij een te late afmelding zijn we helaas genoodzaakt om een factuur te sturen ter hoogte van het tarief voor niet-leden.

  Je kunt je aanmelden voor deze bijeenkomst via onderstaande knop:

  Deelnemers platform

  Meer bekijken

  Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  Click to access the login or register cheese