Themabijeen­komst ‘Directe cliëntpar­ticipatie: mogelijkheden en hin­dernis­sen in de samen­werking’

Vindt u het belangrijk om goed aan te sluiten bij wensen en behoeften van cliënten? Bent u op zoek naar tips om dit in samenwerking met medewerkers, de cliëntenraad en bestuur goed te doen? Of heeft u juist goede ideeën die u wilt delen met anderen? Kom dan naar de bijeenkomst ‘directe cliëntenparticipatie: mogelijkheden en hindernissen in de samenwerking’ op donderdag 26 september in Utrecht.

Programma

Cliëntparticipatie werkt alleen als het vanuit verschillende partijen gedragen wordt. Denk bijvoorbeeld aan de raad van bestuur, medewerkers en cliënten/cliëntenraad. De bijeenkomst is erop gericht te leren van de verschillende partijen die samen een rol spelen bij cliëntparticipatie. Hoe geven zij vorm aan directie cliëntparticipatie? Welke visie zit erachter en hoe brengen zij dit in de praktijk? Welke hindernissen kom je tegen en welke mogelijkheden zijn er? En natuurlijk: hoe zien cliënten het effect van hun participatie in het dagelijkse leven terug?

Netwerk Directe cliëntparticipatie

Het ‘Netwerk directe cliëntparticipatie’ organiseert de bijeenkomst. Het netwerk wil bijdragen aan het verbeteren van directe participatie van cliënten en organiseert regelmatig themabijeenkomsten. In het netwerk wisselen we nieuwe vormen en methodes van directe cliëntparticipatie uit. Zie het manifest van het Netwerk directe cliëntparticipatie

Sluit aan, wissel uit, leer van elkaar en neem inspiratie mee om directe cliënt participatie óók in uw organisatie samen verder vorm te geven!

Voor wie

De bijeenkomst is bedoeld voor cliënten, cliëntenraadsleden, zorgmedewerkers, vrijwilligers, zorgmanagers, zorgbestuurders, leden raden van toezicht en overige geïnteresseerden.

Praktische informatie

  • Organisatie Netwerk directe cliëntparticipatie | LOC en Thuis in het verpleeghuis, waardigheid en trots op elke locatie
  • Tijd donderdag 26 september 2019 – 12:30 – 16:00 (start met lunch)
  • Plaats Vilans, Catharijnesingel 47 te Utrecht
  • Aanmelden kan via Tiske Boonstra t.boonstra@loc.nl of Marieke Stork m.stork@vilans.nl

Tip: meld u aan voor de nieuwsbrief op www.waardigheidentrots.nl hierin staan alle themabijeenkomsten aangekondigd.

Bijeenkomsten

Meer

Deelnemers

Alle deelnemers

Nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.