Themabijeen­komst ‘In­formele zorg’

Geplaatst op 17 april 2024

Maandag 6 mei organiseert het Platform Cliëntenraden Langdurige Zorg Amsterdam weer een themabijeenkomst. Het thema is ‘Informele zorg’.

Er verandert veel in de zorg. Er wordt steeds meer een beroep gedaan op naasten. Maar waar hebben wij het dan nou over, wat is informele zorg en mantelzorg? Het Platform Cliëntenraden Langdurige Zorg Amsterdam is benieuwd naar jullie ervaringen, wensen en behoeftes. Het thema is zo belangrijk en groot dat ze een reeks van 3 bijeenkomsten aan dit thema gaat wijden. De eerste bijeenkomst gaat in op de verhalen en ervaringen. Is het herkenbaar, wat leren we ervan en wat hebben we te doen met elkaar?

Programma

17:00 Inloop (mogelijkheid voor een broodje en wat drinken)
17:30 Welkom door voorzitter Hans Rutte
17:40 Inleiding door Tiske Boonstra van LOC
18:00 Ervaringsverhalen uit de praktijk en met elkaar in gesprek
Tussendoor een pauze
19:30 Terugkoppeling en bijeenkomst afronden

Ter inspiratie voor het gesprek de definitie van mantelzorg, zoals die in Amsterdam gebruikt wordt en informele zorg:
“Mantelzorg is zorg en ondersteuning gegeven aan een naaste (zoals partner, ouder, kind, vriend, buur, kennis) die chronisch ziek is en/of een beperking heeft. De mantelzorger geeft langdurig, intensief en onbetaald zorg en ondersteuning aan iemand met wie hij/zij een persoonlijke band heeft.”

“Informele zorg is zorg en ondersteuning die wordt gegeven door mensen die dat niet als hun beroep doen en er dus ook niet voor betaald worden. Ze helpen omdat ze een persoonlijke band hebben met de cliënt of bewoner, uit liefde, vriendschap of vanuit een idealistische inzet.”

Aanmelden

Deelname is gratis voor Amsterdamse cliëntenraden. Aanmelden via Cliëntenbelang Amsterdam: info@clientenbelangamsterdam.nl.

Locatie: Dagcentrum de Elzen, Clauskindereweg 17, Amsterdam

Het Platform cliëntenraden langdurige zorg Amsterdam wordt ondersteunt door LOC Waardevolle zorg en Cliëntenbelang Amsterdam.

Download artikel als PDF

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deelnemers platform

Meer bekijken

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese