Voor­zitterscur­sus GGZ (VOL)

LOC organiseert in het najaar 2022 opnieuw een cursus voor (vice-)voorzitters van lokale en centrale cliëntenraden in de sector Geestelijke gezondheidszorg (GGZ).

Inhoud cursusdagen

Tijdens cursusdag 1 en 2 gaat het over de visie van de cliëntenraad, de rol van de (vice-)voorzitter, aspecten van vergaderen, motiveren van leden en samenwerking met de ondersteuner.

Door middel van uitwisseling wordt tijdens de cursus gekomen tot inzichten hoe je als voorzitter je rol in kunt vullen. Op basis van de LOC-brochure Hoe (bege)leid je de vergadering, wordt gekeken hoe je met ‘het wat’ uit de brochure ‘het hoe’ van je rol als voorzitter vorm en inhoud kunt geven.

Na een maand is er een terugkombijeenkomst en staat de uitwisseling van ervaringen centraal. Deelname aan de terugkomdag is alleen mogelijk als aan cursusdag 1 en/of 2 is deelgenomen.

Het is mogelijk om voor één, twee of drie dagen in te schrijven. Trainers en adviseurs, verbonden aan LOC, José Broers en Theo van Ooi, begeleiden de cursusdagen.

Data en tijden

De LOC-cursussen voor voorzitters en vice-voorzitters van cliëntenraden in de GGZ zijn gepland op de volgende data:

Cursusdag 1: 14 september 2022 – Thema: De visie van de cliëntenraad en de functie van voorzitter van de cliëntenraad
Cursusdag 2: 26 oktober 2022 – Thema: Aspecten van vergaderen; motiveren van leden; samenwerking met de ondersteuner
Terugkomdag: 7 december 2022 – Thema: Uitwisseling van ervaringen in de praktijk. Met elkaar in gesprek over omgaan met dynamiek in de cliëntenraad en het effectief presenteren van standpunten van de cliëntenraad.

Elke cursusdag kent dezelfde tijdsindeling:

11.00 – 12.30 uur – Ochtendprogramma

12.30 – 13.30 uur – Lunch

13.30 – 15.00 uur – Middagprogramma

Deze cursus vindt plaats met inachtneming van de algemeen geldende regels rondom corona en onder voorbehoud van evt. maatregelen.

Kosten

Voor voorzitters en vice-voorzitters van cliëntenraden die zijn aangesloten bij LOC zijn er géén kosten verbonden aan deelname aan de cursusdag(en). Niet-leden betalen € 195,00 p.p. per cursusdag. Bij inschrijving voor drie dagen bedragen de kosten in totaal € 495,00 p.p.

Is je cliëntenraad nog geen lid? Lees meer op de pagina over lid worden voor alle informatie over het lidmaatschap van LOC en de voordelen voor leden.

Begin september krijg je bevestiging dat de cursus doorgaat. Wanneer de cursus doorgaat en je je niet afmeldt vóór eind augustus, dan brengt LOC € 50,- p.p. per aangemelde cursusdag in rekening.

Meer informatie

Voor meer informatie zie ook de LOC-brochure “Voorzitter cliëntenraad” . Wil je meer informatie over de cursus of om mogelijkheden te bespreken voor een cursus op maat voor voorzitters van lokale cliëntenraden binnen één organisatie, dan kan je contact opnemen met de LOC Vraagbaak: e-mail: vraagbaak@loc.nl of telefoon: 030 284 3200

Op maandag 20 mei is LOC gesloten vanwege Pinksteren.

Deelnemers platform

Meer bekijken

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese