Adrie Spruit

Over mij

Na 40 jaar in Den Haag voor de overheid te hebben gewerkt, als proces- en informatiearchitect, zit ik nu nog in een NEN-commissie (voor informatie- en archief management) en doe ik soms nog een ZZP-klus via een adviesbureau voor informatiebeheer.

Ik woon sinds 1990 in een ecologisch huis en vind duurzaam leven al belangrijk sinds het Rapport van Rome ergens rond 1970 uitkwam en sinds ik rond die tijd ook ontdekte dat plantensoorten verdwenen uit de polders waarin ik toen opgroeide.

Met een afgeronde opleiding HTS-elektrotechniek was ik voorbestemd om bij Philips te gaan werken als bijvoorbeeld manager in de productie van TV’s. Maar toen het zover was, vond ik dat toch niet de mooiste uitdaging voor een levenslange carrière. Het werd de overheid, eerst bij de provincie Zuid-Holland, later in banen op landelijk niveau, onder andere bij de VNG, om de overheid te helpen haar dienstverlening digitaal te maken met behoud of zelfs verbetering van de kwaliteit van die dienstverlening. Het heeft me veel voldoening gegeven dat ik daar een blijvende bijdrage aan heb kunnen leveren met oplossingen die nog steeds een rol spelen.

Wat ik wil halen uit dit netwerk

Ik wil meer leren over de binnenkant van de zorg.

Ik wil ook iets brengen, namelijk

Ik weet het een en ander van ICT (op vooral functioneel niveau), van processen modelleren, van digitale dossier- en archiefvorming en digitaal archiefbeheer, van de AVG en van kwaliteitssystemen (t/m de internationale op de PDCA-cyclus en de ISO 9000-serie gebaseerde High Level Structure in ISO- en NEN-normen). En ik heb redelijk wat ervaring met de medische wereld als patiënt.

Ik vind het leuk om mee te denken over problemen en oplossingen, vanuit de hiervoor genoemde achtergronden maar wel gericht op wat in de praktijk werkt.

Wat me onder andere fascineert is de afstand tussen sturing aan de top en uitvoering op de werkvloer die je vaak ziet in complexe werkgevingen. Waar complexiteit is, ontstaan regels om met die complexiteit om te gaan, met als uitdaging om altijd te blijven zorgen voor de menselijke maat. Als ik daaraan een beetje kan bijdragen, dan beschouw ik mijn inzet als nuttig en welbesteed.

Organisatie

Allerzorg

Locatie in het land waar jouw/​de activiteiten van de organisatie vooral plaatsvin­den

Woerden

Omschrij­ving van de organisatie-ac­tiviteiten en wat ik doe

Lid cliëntenraad.

Wat ik nog wil delen met dit netwerk

Ik ben altijd geïnteresseerd in het delen van kennis die aansluit bij mijn expertise. Zie je raakvlakken en denk je er ook zo over, neem dan gerust het initiatief om me te benaderen.
En wil je nog wat meer van me weten, zie dan ook mijn LinkedIn-pagina. Zoek in Google op ‘Adrie Spruit’ en je vindt vlot een link naar die pagina.

Mijn bijdrages

Deze gebruiker heeft nog geen bijdrages geleverd aan deze website.

Mijn reacties

Deze gebruiker heeft nog geen reacties geplaatst op deze website.

Bijeenkomsten

Landelijke dag cliëntenraden Thuiszorg / Wijkverpleging (VOL) 15 november, Careyn, Rosendael, Indusdreef 5 3564 GV Utrecht
Basiscursus "De (nieuwe) Wmcz 2018" voor cliëntenraden in alle sectoren 20 november, Proteion RCG, Pollartstraat 6, 6041 GC Roermond
Workshop Zorg & Geld en zorginkoop en de rol van cliëntenraden 20 november, Proteion RCG, Pollartstraat 6, 6041 GC Roermond
Meer

Deelnemers

Alle deelnemers

Nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.