Rookruimte /​ Rookbeleid

RCR

Geplaatst op 20 februari 2019

Als voorbereiding op ons advies over de verbouwing: hoe staat men tegenover aparte rookruimten in de verpleeghuizen? Bestaat hierover een recenter onderzoek dan: Rookbeleid in verzorg- en verpleeghuizen: Werkboek met adviezen voor de ontwikkeling en implementatie van rookbeleid uit 2004? Rookruimten worden opgeheven bij een verbouwing, met als argument dat er bijna nooit meer aparte rookruimten zijn in verpleeghuizen. Roken moet dan buiten of eventueel op de eigen kamer van de bewoner. Wat is het beleid in de andere verpleeghuizen?

Download artikel als PDF

Praat mee! (3)

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Marja 2 jaar geleden

Zijn er verpleeghuizen waar de  inpandige rookruimte wordt behouden ten behoeve van de rokende bewoners?

In hoeverre zijn er nog mogelijkheden?

Reageer op dit bericht
Tiske Boonstra 2 jaar geleden

Dag Marja,

Ik denk niet dat dit het geval is, aangezien er nieuwe regelgeving is. Kijk daarvoor even bij ons laatste artikel hierover; www.clientenraad.nl/…ookregels/

Daar lees je onder het artikel ook een goeie discussie van andere deelnemers op dit platform en een van onze adviseurs.

Reageer op dit bericht
Tiske Boonstra 6 jaar geleden

De NVWA (nederlandse voedsel en waren authoriteit) somt de uitzonderingen op het rookverbod op (buiten prive-ruimten en tevens in zorg) zie deze link;

www.nvwa.nl/…iveruimten

Of er gerookt mag worden op de eigen kamer is afhankelijk van eigen beleid van de organisatie. Dat beleid moet samen met de clientenraad (verzwaard advies) opgesteld worden. De voedsel en warenautoriteit heeft hier ook wat over geschreven; zie link hiernaast. Er moet een rookvoorziening zijn, dat kan zijn in een afgesloten algemene ruimte of buiten. Soms mag er ook op de kamer gerookt worden. Zie ook de voorbeelden rookbeleid hiernaast. Kortom; dat is afhankelijk van het rookbeleid van de organisatie.

Reageer op dit bericht

Bijdragen?

Op de Praat mee-pagina’s worden allerlei berichten geplaatst met vragen, antwoorden, tips, oproepen, blogs en vlogs van mensen die betrokken zijn bij LOC. Van mensen uit de kern van het netwerk tot mensen die LOC en haar visie een warm hart toedragen. Iedereen kan bijdragen. Daarom komt niet alles wat er geplaatst wordt, per se overeen met wat LOC vanuit haar visie vindt.

Praat ook mee >

Vragen? Mail webmaster@loc.nl of bel 030 284 3200.

Deelnemers platform

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese