De plek van de cliënten­raad bij nieuwbouw en renovatie, online cursus LOC-Bouw­pool (VOL)

  • 22 november 2022
  • 13:30 - 15:00
  • Online, vanaf je eigen locatie

Let op: deze cursus is volgeboekt, je kunt je niet meer aanmelden.

Hoe kun je als cliëntenraad adviseren over nieuwbouw en renovatie?

Deze online cursus gaat in op de rol van de cliëntenraad bij nieuwsbouw en renovatie. Deze cursus is vooral van belang voor cliëntenraadsleden en ondersteuners die binnenkort of op een wat langere termijn te maken krijgen met renovatie of nieuwbouwplannen van hun lokatie.

Advies is onmisbaar

Aandacht voor de omgeving waarin mensen zorg krijgen is enorm belangrijk! Een prettige en veilige woonsituatie is goed voor bewoners én zorgverleners.

Zowel vormgeving als inrichting van een zorggebouw hebben een belangrijk effect op het welbevinden van de mensen die er wonen. Het kan leiden tot meer ontspanning en minder stress en onrust. Om een passende woonomgeving te creëren is de inbreng van de cliëntenraad bij de bouw van zorginstellingen en woonvoorzieningen erg belangrijk. Zo niet onmisbaar!

Het is ook niet voor niets dat een cliëntenraad adviesrecht heeft bij huisvestingsbeleid, nieuwbouw of renovatie adviesrecht (op basis van de Wet medezeggenschap cliënten zorginstellingen (Wmcz 2018)). En over een verhuisplan en de inrichting van voor zorgverlening bestemde ruimtes bij langdurig verblijf heeft de cliëntenraad een instemmingsrecht.

Komen tot een advies

Hoe kom je tot een stevig fundament voor een bouwadvies door de cliëntenraad? Wat zijn de fasen van een bouwproces en wat zijn aandachtspunten voor de cliëntenraad? Hoe adviseer je vanuit de zorgvisie? Hoe adviseer je over het programma van eisen? Hoe kom je tot afspraken over de medezeggenschap? En hoe gebruik je als cliëntenraad wensen en suggesties uit je achterban om te komen tot een goed onderbouwd advies? Wat is de meerwaarde voor de zorgorganisatie als de cliëntenraad adviseert bij nieuwbouw en renovatie?

Over deze en andere zaken organiseert de LOC-bouwpool een interactieve cursus op dinsdag 22 november 2022 van 13.30 – 15.00 uur. Doe je mee?

Voor wie

De online cursus De plek van de cliëntenraad bij nieuwbouw en renovatie is bedoeld voor cliëntenraadsleden en ondersteuners die actief zijn in alle sectoren. 

Vanuit een cliëntenraad kunnen maximaal 2 personen deelnemen. Als meer leden de cursus willen volgen, neem dan contact op met LOC om mogelijkheden te bespreken. Bel (030) 284 32 00 of mail naar vraagbaak@loc.nl.

Er is plaats voor maximaal 10 deelnemers, dus meld je gauw aan! Let op: de online cursus is gratis toegankelijk voor cliëntenraden die lid zijn van LOC (en hun ondersteuner). Is je cliëntenraad nog geen lid? Lees meer op de pagina over lid worden voor alle informatie over het lidmaatschap van LOC en de voordelen voor leden. Wil je deelnemen aan de online cursus? Dat kan. 

Kosten

Deelname aan de online cursus De plek van de cliëntenraad bij nieuwbouw en renovatie is kosteloos voor leden van LOC. Voor cliëntenraadsleden en ondersteuners die niet lid zijn van LOC bedragen de kosten € 25,00 per deelnemer. 

Heb je je aangemeld voor de cursus, maar ben je toch verhinderd? Afmelden voor de cursus is verplicht en kan tot 48 uur voorafgaand aan de cursus. Zonder afmelding brengt LOC € 25,00 in rekening.

Vragen?

Heb je specifieke vragen? Schroom niet om deze te stellen tijdens de cursus. Of neem contact op met de vraagbaak van LOC: van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur kun je bellen naar 030 284 32 00 of mail naar vraagbaak@loc.nl.

Op maandag 20 mei is LOC gesloten vanwege Pinksteren.

Deelnemers platform

Meer bekijken

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese