Net­werkbijeen­komst cliënten­raden jeugdzorg

Het is fijn om met cliëntenraden bij elkaar te komen om ervaringen uit te wisselen. Vier keer per jaar organiseert LOC bijeenkomsten voor cliëntenraden in de jeugdzorg. Deze keer gaan we onder andere in gesprek met het Nederlands Jeugd instituut (NJi) over richtlijnen voor jeugdprofessionals in de jeugdhulp en jeugdbescherming. Ook ruimen we tijd in voor het onderzoek dat vorige week verscheen over de jeugdbescherming: nieuw onderzoek jeugdbescherming vraagt om actie

Programma

  • 17.00 uur Introductie door Nederlands Jeugd instituut (NJi) en bespreken richtlijnen (voor meer info, zie het grijze kader hieronder)
  • 18.00 uur Hapje eten
  • 18.50 uur  Landelijke ontwikkelingen op het gebied van medezeggenschap, zie ook nieuw onderzoek jeugdbescherming vraagt om actie
  • 19.15 uur  Uitwisseling van ervaringen
  • 19.45 uur Inventarisatie onderwerpen voor volgende bijeenkomst
  • 19.50 uur  Afronding

In gesprek met het Nederlands Jeugd instituut over richtlijnen jeugdhulp en jeugdbescherming
In 2010 is gestart met het ontwikkelen van richtlijnen voor jeugdprofessionals. Op dit moment zijn er 17 richtlijnen jeugdhulp en jeugdbescherming beschikbaar. Deze richtlijnen ondersteunen professionals om samen met kinderen, jongeren en ouders te beslissen over de best passende hulp. De richtlijnen zijn gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek, praktijkkennis van professionals en ervaringskennis van ouders en kinderen. Elke richtlijn bestaat uit vier producten, de informatie voor ouders vormt een van deze vier producten.
“Graag gaan we met cliëntenraden in gesprek over hun ervaring met de richtlijnen jeugdhulp en jeugdbescherming. Graag verkennen we gezamenlijk de mogelijkheden tot samenwerking bij de ontwikkeling, herziening en implementatie van deze richtlijnen” – NJi.

Voor wie

Cliëntenraden in de jeugdzorg

Kosten

Deelname aan deze bijeenkomst is kosteloos

Praktische informatie

De bijeenkomst is van 17.00 uur tot 20.00 uur bij LOC Waardevolle zorg, inclusief een hapje eten. Mocht fysiek bij elkaar komen niet mogelijk zijn in verband met de corona maatregelen, dan organiseren we de bijeenkomst online. Wij houden jullie daarover op de hoogte.

Aanmelden

Meld je aan via deze knop:

Volgende netwerkbijeenkomsten

Noteer de volgende netwerkbijeenkomst van cliëntenraden jeugdzorg ook vast in je agenda:

  • Woensdag 23 november van 17.00 – 20.00 uur. 

Week van de Medezeggenschap

Check ook het programma van de Week van de Medezeggenschap: weekvdmedezeggenschap.nl

Deelnemers platform

Meer bekijken

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese