Onderlinge com­municatie en denkwijze

  • 17 november 2023
  • 09:00 - 13:00
  • Online, vanaf je eigen locatie

LOC organiseert in november een digitale cursus waarin aandacht gegeven wordt aan onderlinge communicatie. In deze bijeenkomst word je je wat meer bewust hoe je zelf waarneemt en hoe jij je middels taal uit. Je zult wellicht ontdekken dat jouw manier soms verschilt met die van anderen.

Naast kennis over de WMCZ, het lezen van begrotingen en jaarplannen, spelen er een tal van factoren die bijdragen aan plezierig werken in een cliëntenraad. Denk aan de samenwerking met de bestuurder, het contact met de achterban en het inzicht hebben in hoe de hazen lopen in de gezondheidszorg.

Een andere, ook belangrijke voorwaarde is dat de onderlinge communicatie helder verloopt. Je hoeft het niet altijd met elkaar eens te zijn op inhoud, maar hoe fijn is het als jouw inzicht wordt gehoord en wanneer iedereen zich betrokken voelt bij de cliëntenraad.

Mensen hebben ieder een eigen manier om de wereld waar te nemen en weer te geven. Gedurende hun leven ontwikkelt iedereen taalpatronen en denkwijzen. Als je naar de taal van iemand luistert, vind je een ingang om elkaar ‘beter te verstaan en te begrijpen’.

Voor wie?

Deze online cursus is geschikt voor cliëntenraadsleden in alle sectoren.

Vanuit een cliëntenraad kunnen maximaal twee leden deelnemen. Als meer leden de cursus willen volgen, neem dan contact op met LOC om mogelijkheden te bespreken voor een cursus op locatie. Bel (030) 284 32 00 of mail naar vraagbaak@loc.nl.

Kosten

Deelname aan de cursus is kosteloos voor cliëntenraden die lid zijn van LOC. Niet-leden betalen € 50 p.p. voor de digitale cursusdag. Is je cliëntenraad nog niet lid van LOC? Bekijk hier de lidmaatschapsvoordelen.

Aanmelden

Klik op onderstaande knop om je aan te melden voor deze cursus.

Indien je onverhoopt niet aanwezig kan zijn bij de cursus, vragen wij je om dit uiterlijk 48 uur van tevoren te laten weten via loc@loc.nl. Bij een te late afmelding zijn we helaas genoodzaakt om een factuur te sturen ter hoogte van het tarief voor niet-leden.Deelnemers platform

Meer bekijken

Nieuwste vacatures

Voorzitter CCR Parttime | Flexibel
Alle vacatures

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese