Online bijeen­komst: Rust en ruimte creëren voor de ouderen­zorg

  • 25 januari 2024
  • 15:00 - 16:30
  • Online via Google Meet

Steeds meer mensen constateren dat de ouderenzorg vastloopt. Eind 2023 droegen 1.500 mensen bij aan een advies aan de kabinetsinformateur en politieke partijen, over hoe het anders kan en moet. De petitie die hieraan gekoppeld is, is al ruim 3100 keer ondertekend. Mensen en organisaties willen het advies en de visie die daaraan ten grondslag ligt nu ook verder in de praktijk brengen. Tijdens deze bijeenkomst 25 januari verkennen we de mogelijkheden.

Ruim 1.500 mensen hebben de afgelopen maanden bijgedragen aan een advies aan de kabinetsinformateur en politieke partijen. Een divers en groot gezelschap cliëntenraadsleden, thuiswonende ouderen en mantelzorgers, medewerkers en bestuurders van organisaties in de ouderenzorg en andere betrokkenen, die zich hard maken voor waardevolle ouderenzorg. Met dank aan Espria ledenvereniging die haar leden uitnodigde om ook hun inbreng te leveren. Het advies en de acties zijn een initiatief van LOC Waardevolle zorg.

Nieuwe ouderenzorg

Steeds meer mensen constateren dat de ouderenzorg vastloopt. De systemen en organisatievormen van nu schieten tekort, een heldere visie op de toekomst van de ouderenzorg ontbreekt. Wat we nodig hebben, is radicale vernieuwing. Nieuwe ouderenzorg, lokaal geregeld, voor ons allemaal, door ons allemaal. Overal vinden mensen en organisaties elkaar al om welzijn en zorg in eigen hand te nemen. Maar ze lopen op tegen regels, instanties die niet samenwerken en constante financiële druk.

Aanmelden

We organiseren donderdagmiddag 25 januari een online bijeenkomst voor mensen die onze oproep en advies van visie naar praktijk willen brengen. Wil je daar op een of andere manier aan bijdragen of ken je mensen die dat wel willen? Laat het graag weten aan Aukje Lausberg, via radicalevernieuwing@loc.nl of 030 207 4067. Zij stuurt je dan de link voor de online bijeenkomst in Google Meet. Je kunt kosteloos deelnemen.

Hoe werkt een online bijeenkomst?

De cursus wordt online verzorgd door Aukje Lausberg (secretaris van de beweging Radicale vernieuwing) en LOC-adviseur Marie-Antoinette Bäckes. Alle deelnemers doen vanaf hun eigen locatie mee aan de bijeenkomst.
Na bevestiging van deelname ontvang je een duidelijke instructie hoe deelname precies in zijn werk gaat.

Wat heb ik nodig om mee te doen?

Om deel te kunnen nemen aan deze online bijeenkomst heb je een beeldscherm nodig (computer, ipad, eventueel telefoon), met goed werkend internet. Mocht je dit niet hebben, en zou je wel graag mee willen doen? Neem dan contact op met de vraagbaak van LOC. Van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17. 00 uur kun je bellen naar 030 284 32 00 of mail naar vraagbaak@loc.nl

Deelnemers platform

Meer bekijken

Nieuwste vacatures

Voorzitter CCR Parttime | Flexibel
Alle vacatures

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese