Online Workshop de Cliënten­raad en deWet zorg en dwang

  • 3 oktober 2023
  • 14:00 - 15:00
  • Online, vanaf je eigen locatie

De Wet zorg en dwang regelt de rechten van cliënten die onvrijwillige zorg krijgen, zorg die ze niet willen. 

De cliëntenraad heeft in de praktijk van de Wet zorg en dwang een belangrijke rol te spelen. De cliëntenraad kan gevraagd en ongevraagd adviseren over allerlei onderwerpen. Over de huisregels, over het beleidsplan, over de informatie voor cliënten en hun vertegenwoordigers over de Wet zorg en dwang, het beleidsplan, enzovoort. In de workshop kijken we samen hoe de Wet zorg en dwang bedoeld is en hoe de raad die rol kan oppakken.

Onder andere komen de belangrijkste termen uit Wet zorg en dwang voor cliënten komen aan bod en wat kan en moet de cliëntenraad weten en doen bij deze wet?

Kosten

Tijdens de Week van de Medezeggenschap zijn alle cursussen en bijeenkomsten kosteloos voor zowel leden als niet-leden van LOC.

Is je cliëntenraad nog geen lid van LOC en wil je meer weten over de lidmaatschapsvoordelen? Op de pagina lid worden staat alle informatie over het lidmaatschap.

Hoe werkt een online workshop?

De workshop wordt online verzorgd door de LOC-adviseurs. Alle deelnemers doen vanaf hun eigen locatie mee aan de online cursus.
Ongeveer een week van tevoren ontvang je een duidelijke instructie hoe de cursus precies in zijn werk gaat.

Wat heb ik nodig om mee te doen?

Om deel te kunnen nemen aan deze online workshop heb je een beeldscherm nodig (computer, ipad, eventueel telefoon), met goed werkend internet. Mocht je dit niet hebben, en zou je wel graag mee willen doen? Neem dan contact op met de vraagbaak van LOC. Van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17. 00 uur kun je bellen naar 030 284 32 00 of mail naar vraagbaak@loc.nl

Aanmelden

Klik op onderstaande knop om je aan te melden.

Deelnemers platform

Meer bekijken

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese