Zorgkan­toor CZ in gesprek met cliënten­raden langdurige ggz

Geplaatst op 27 oktober 2021

“Omdat wij graag horen wat de ervaringen van cliëntenraden zijn met de zorg en het belangrijk vinden dat cliëntenraden het zorgkantoor beter leren kennen

Voor cliëntenraden die actief zijn in de langdurige ggz en vallen onder het werkgebied van CZ zorgkantoor zijn er in november verschillende bijeenkomsten. Ook LOC levert een bijdrage aan deze bijeenkomsten. Graag brengen we de uitnodiging voor de bijeenkomsten op 25 november (Zuidoost Brabant) en 30 november (Haaglanden en Zuid-Hollandse eilanden) onder je aandacht:

Uitnodiging CZ Zorgkantoor

Beste cliëntenraad, 

Zoals u waarschijnlijk bekend is, hebben mensen vanaf 18 jaar die langdurige geestelijke gezondheidszorg nodig hebben, vanaf 1 januari 2021 toegang tot de Wet langdurige zorg (Wlz).

De transitie van de GGZ naar de Wlz heeft veel van onze tijd in beslag genomen. Desondanks hebben we met het grootste deel van de zorgaanbieders inmiddels kwaliteitsdialogen gevoerd waarbij veel van de cliëntenraden hun input hebben geleverd en ook deel hebben genomen aan de dialogen. Deze input en deelname hebben wij ervaren als erg waardevol. De raad weet wat er speelt in de organisatie en welke wensen cliënten hebben. Zo wordt de medezeggenschap opgebouwd vanaf de basis, dicht bij cliënten. Inbreng van de cliëntenraden vinden wij onmisbaar bij het maken van afspraken over waardevolle en kwalitatief goede zorg. De cliëntenraad is dan ook een belangrijke partner voor CZ zorgkantoor. Cliënten kijken anders naar de zorg dan zorgaanbieders en zorgkantoren. Omdat wij graag horen wat de ervaringen van cliëntenraden zijn met de zorg en omdat wij het belangrijk vinden dat cliëntenraden het zorgkantoor beter leren kennen, organiseren wij in november cliëntenraadbijeenkomsten.

De eerste cliëntenraadbijeenkomst zal in het teken staan van het introduceren van het zorgkantoor (wie zijn wij en wat verwachten we van cliëntenraden/hoe kunnen zij zich voorbereiden op een gesprek met het zorgkantoor) en de transitie GGZ naar de Wlz. Daarnaast zal LOC Waardevolle zorg een bijdrage leveren. Het uiteindelijke doel van deze bijeenkomsten zal zijn: weten wat er leeft onder de cliënten, maar ook ervaringen delen en elkaar inspireren.

Vanuit ons zorgkantoor willen u als (vertegenwoordiger van een) cliënt en/of lid van de cliëntenraad uitnodigen voor een van de digitale cliëntenraadbijeenkomsten

Praktische informatie:

Donderdag 25 november 10:30uur tot 12:00uur: Zuidoost-Brabant
Dinsdag 30 november 10:00uur tot 11:30uur: Haaglanden en Zuid-Hollandse eilanden


De bijeenkomst duurt 1,5 uur en zal via Teams plaatsvinden. Normaliter organiseren we de cliëntenraadbijeenkomst graag op een locatie, maar in verband met COVID-19 kiezen we er nu voor om dit nog digitaal te doen. Wij hopen u de volgende bijeenkomst ‘offline’ te ontmoeten.

Wij willen u vriendelijk verzoeken om uw aanmelding voor 5 november 12:00 uur te sturen naar inge.cox@cz.nl Wij verzoeken u om in ieder geval iemand van uw organisatie af te vaardigen omdat wij groot belang zien om deze bijeenkomst te starten.

 

Wij hopen u op 25 of 30 november te mogen verwelkomen”

.

Download artikel als PDF

Lees meer artikelen over:

Thema's: Zorginkoop

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deelnemers platform

Meer bekijken

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese