Cliënt in beeld-prijs 2020 voor een meer menselijke dienstver­lening

Geplaatst op 17 januari 2020

Ook dit jaar weer kunnen aansprekende initiatieven van cliëntenraden of andere cliëntenorganisaties, die andere raden kunnen inspireren, voor de Cliënt in beeld-prijs in aanmerking komen. Iedereen kan zichzelf of anderen aanmelden. Het thema dat dit jaar centraal staat is: Mijn bijdrage aan een meer menselijke dienstverlening.

De landelijke cliëntenraad, partner van LOC, richt zich vooral op medezeggenschap in de sociale zekerheid, op het gebied van werk en inkomen. Maar cliëntenraden zoeken elkaar steeds vaker op. Want ze hebben regelmatig met dezelfde mensen te maken, die toevallig met verschillende wetten en ‘domeinen van de samenleving’ te maken hebben. Mensen die vooral willen dat ze kunnen leven op een manier die voor hen belangrijk is.

Kans maken op de Cliënt in Beeld-prijs 2020? Draag dan nú je raad of organisatie voor!

Nederland kent zoveel pareltjes: cliëntenraden of cliëntorganisaties die het verschil maken in het leven van burgers die op de een of andere manier afhankelijk zijn van de gemeente, UWV of SVB. Ze zorgen ervoor dat mensen worden gezien. Ze laten zien dat een procedure veel korter kan of laten uitvoerders kennis maken met het dagelijks leven van die burger. De meeste cliëntenraden doen hun werk in stilte. 

Inspireren

De LCR wil graag horen wat cliëntenraden of -organisaties doen. Zij kunnen immers anders inspireren of ervoor zorgen dat niet iedereen opnieuw het wiel hoeft uit te vinden. Wie denkt aan een meer menselijke dienstverlening kan waarschijnlijk al veel acties.

Elk jaar reikt de LCR twee Cliënt in Beeld-prijzen uit. Deze prijs is bedoeld om cliëntenparticipatie nieuwe impulsen te geven. 

Voor de publieksprijs stemmen de deelnemers aan het jaarlijkse LCR-congres op de nominaties van de jury. Dit gebeurt aan de hand van een filmpje van alle genomineerde kandidaten. Daarin wordt hun project of idee zo goed mogelijk in beeld gebracht.
Alle voordrachten worden kort beschreven in het juryrapport dat na het congres op de LCR-website te vinden is. Daarin staat ook de winnaar van de juryprijs vermeld.

Wat kun je winnen?

Zowel de winnaar van de jury- als van de publieksprijs ontvangt 2500 euro en een mooi aandenken. De winnaars worden vermeld in het LCR-congresverslag. Zij ontvangen ook een mooie foto van de uitreiking.

De prijs is niet alleen bestemd voor cliëntenraden op het terrein van werk en inkomen, maar ook voor andere cliëntenraden. Het belangrijkste criterium is dat de inzending als voorbeeld moet kunnen dienen voor andere cliëntenraden.

Thema voor de Cliënt in Beeld-prijs 2020: Mijn bijdrage aan een meer menselijke dienstverlening

Vrijwel elke cliëntenraad of –organisatie zal zich hierbij iets voor kunnen stellen. 

Open gesprekken met een uitnodigende toon, prettige en leesbare brieven zonder dwingende toon, een warme ontvangstruimte, een toegankelijke website. Zo zijn er nog veel meer voorbeelden te bedenken.

Voordragen

Stuur het idee of project dat volgens jou in aanmerking kan komen vóór 1 februari 2020 per mail naar: congres@lcr-suwi.nl

Vermeld duidelijk:

  • naam van de raad of organisatie die je voordraagt
  • je eigen naam
  • je (mobiele) telefoonnummer

En verder:

  • Stuur ook vooral bijlagen mee om het project of idee verder toe te lichten of als het voorbeelden zijn van wat u heeft gedaan.
  • Bedenk daarbij ook dat je ook je éigen raad of organisatie kunt voordragen.
  • Vaak vinden raden en organisaties het allemaal heel normaal wat zij doen, maar kan het toch een voorbeeld zijn voor andere raden en organisaties!

Twijfel?
Twijfel je of je idee of project hieronder valt?
Bel dan vooral even met het bureau van de LCR (070-3499790). Zij helpen je graag verder.

Meer weten?

Download artikel als PDF

Lees meer artikelen over:

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deelnemers platform

Meer bekijken

Nieuwste vacatures

Voorzitter CCR Parttime | Flexibel
Alle vacatures

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese