Najaarscur­sus (vice-)voor­zit­ters cliënten­raden

Geplaatst op 29 juli 2019

Als voorzitter van de cliëntenraad heb je direct invloed op de effectiviteit van de cliëntenraad. En dus op de kwaliteit van de medezeggenschap. De rol van de voorzitter kenmerkt zich door het vinden van een goede balans tussen de doelen van de cliëntenraad, mogelijkheden van de cliëntenraadsleden en de doelen van de organisatie. Het hanteren van dit zoekproces is (èn blijft) een uitdaging. Om voorzitters toe te rusten voor deze uitdaging, organiseert LOC dit najaar weer cursussen voor voorzitters van cliëntenraden. Verschillende onderwerpen, vaardigheden en dilemma’s komen aan bod tijdens deze cursus.

Inhoud cursus

De cursus bestaat uit drie dagen. De eerste en tweede cursusdag gaan over de visie van de cliëntenraad, de rol van de (vice-)voorzitter, aspecten van vergaderen, motiveren van leden en samenwerking met de ondersteuner.

Na ongeveer twee maanden is er een terugkombijeenkomst en staat de dynamiek in de cliëntenraad en de uitwisseling van ervaringen centraal. Deelname aan de terugkomdag is alleen mogelijk als aan cursusdag 1 en/of 2 is deelgenomen.

Voorzitterscursus ggz

De cursus voor (vice-)voorzitters van cliëntenraden in de ggz vindt plaats op 9 oktober, 23 oktober en 27 november. Voor meer informatie over het programma, praktische informatie en om je aan te melden: Klik hier

Voorzitterscursus vvt

De cursus voor (vice-)voorzitters van cliëntenraden in de verpleging, verzorging en thuiszorg vindt plaats op 12 oktober, 26 oktober en 30 november. Voor meer informatie over het programma en om je aan te melden: Klik hier

Verder lezen?

Wil je alvast verder lezen over de rol van de voorzitter van de cliëntenraad? LOC publiceerde eerder de brochure ‘Voorzitter cliëntenraad’. Deze brochure is ook het basisdocument bij de voorzitterscursus.

Download artikel als PDF

Lees meer artikelen over:

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deelnemers platform

Meer bekijken

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese