Ontwik­keling meetinstrument voor Kwaliteitskader Wijkverpleging

Geplaatst op 29 april 2019

In het Kwaliteitskader Wijkverpleging staat dat er een meetinstrument moet komen om de tevredenheid onder cliënten in de wijkverpleging te meten. Daarbij is gekozen voor de PREM (Patient Reported Experience Measures). Dit meetinstrument komt uit de ziekenhuizen. De stuurgroep Kwaliteitskader Wijkverpleging maakt dit instrument geschikt voor de wijkverpleging. 

Voorlopige vragenlijst

De PREM wijkverpleging is nog in ontwikkeling. Volgens planning moet de stuurgroep Kwaliteitskader Wijkverpleging het meetinstrument op 1 juli indienen bij Zorginstituut Nederland. Daarna is het een officieel meetinstrument, dat iedere zorgorganisatie voor wijkverpleging moet gebruiken.

Er is al wel een voorlopige vragenlijst PREM wijkverpleging (pdf), die zorgorganisaties kunnen gebruiken. Dat kan handig zijn om bijvoorbeeld te verantwoorden richting de verzekeraars.

Rol cliëntenraden

Cliëntenraden hebben een rol bij de verbeteracties die mogelijk volgen uit de resultaten van de kwaliteitsmeting. En vervolgens bij het evalueren wat daarvan terechtgekomen is.

Meer informatie

Via het Sociaal Platform zal LOC cliëntenraden informeren over verdere ontwikkeling rondom het PREM meetinstrument. Wanneer u vragen heeft, kunt u contact opnemen met de LOC-Vraagbaak: vraagbaak@loc.nl of 030 284 32 00.

Download artikel als PDF

Lees meer artikelen over:

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deelnemers platform

Meer bekijken

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese