Samen in één jasje: nieuwe brochure Basisin­formatie medezeg­genschap en Wmcz 2018

Geplaatst op 18 april 2019

Cliëntenraden geven aan dat het prettig is om een naslagwerk te hebben met actuele basisinformatie over medezeggenschap voor de dagelijkse praktijk. Afgelopen voorjaar publiceerde LOC een brochure met informatie over de komst van de nieuwe Wet medezeggenschap cliënten zorginstellingen (Wmcz 2018). Deze informatie is nu opgenomen in een nieuwe brochure Basisinformatie medezeggenschap. Via dit platform kunt u de brochure bestellen of direct downloaden.

Brochure

De nieuwe brochure biedt de basisinformatie medezeggenschap in twee delen. Eén deel (roze voorkant) gaat over de adviesrechten en de adviesprocedures op basis van de huidige Wmcz. Deze wet blijft actueel tot de nieuwe wet in werking treedt.

De huidige wet wordt namelijk herzien. De nieuwe Wmcz komt eraan en ligt ter goedkeuring bij de Eerste Kamer. Het andere (blauwe voorkant) deel van de brochure betreft de nieuwe wet (Wmcz 2018) en de betekenis voor uw praktijk van medezeggenschap.  

Bestellen

U kunt de brochure in gedrukte vorm bij LOC bestellen. U ontvangt de twee delen samen in één nieuw jasje: ‘Basisinformatie medezeggenschap’. Aan de roze zijde staat de informatie over de huidige Wmcz en aan de blauwe zijde staat de informatie over de Wmcz 2018.

Cliëntenraden die reeds een bestelling hebben gedaan, krijgen de nieuwe brochure op korte termijn toegestuurd.

Direct downloaden 

Beide delen kunt u tevens als aparte bestanden downloaden van onze website:

Heeft u een vraag over de brochure, neem dan contact op met de Vraagbaak van LOC: vraagbaak@loc.nl of bel (030) 284 3200. Ook voor andere vragen staan we voor u klaar!

Meer informatie

Voor actuele stand van zaken, informatie over de tot standkoming van de nieuwe Wmcz en de visie van LOC: zie de themapagina Wet medezeggenschap

Cursussen

LOC organiseert regelmatig cursussen en workshops over de Wet medezeggenschap, ook ‘in company’, dus op maat. Voor actuele informatie zie Bijeenkomsten

Download artikel als PDF

Lees meer artikelen over:

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deelnemers platform

Meer bekijken

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese