Uit­zonderin­gen Wmcz 2018

Geplaatst op 18 september 2019

Op 11 september stuurde minister Bruins de Algemene Maatregel van Bestuur (AMvB) met uitzonderingen op de Wmcz 2018 naar de Eerste Kamer. Dit is de definitieve lijst met instellingen die geen cliëntenraad hoeven in te stellen. En instellingen die pas vanaf 25 zorgverleners een cliëntenraad hoeven in te stellen in plaats van de wettelijke 10 zorgverleners. De Eerste Kamer kan uiterlijk 14 oktober hierop een reactie geven. De minister wil de definitieve AMvB uiterlijk 1 januari publiceren. Zodat die tegelijk met de Wmcz 2018 op 1 juli 2020 in werking kan treden.

Algemene Maatregel van Bestuur

Op 25 april werd de AMvB in concept gepubliceerd. Daarna vond een internetconsultatie plaats, waarbij LOC deze deze reactie gaf. De reacties van de internetconsultatie zijn nu verwerkt in een definitieve lijst.

De AMvB regelt:

1. Welke instellingen niet onder het wetsvoorstel gaan vallen. Deze instellingen hoeven geen cliëntenraad in te stellen.

2. Welke instellingen pas een cliëntenraad in hoeven te stellen als ze met meer dan 25 personen zorg verlenen.

Lees hier de Algemene Maatregel van Bestuur met de uitzonderingen

Over de Wmcz 2018

Meer weten over de nieuwe wet? Ga naar onze themapagina Wmcz 2018 voor al onze actuele informatie en hulpdocumenten. Kijk in de agenda voor trainingen en bijeenkomsten die eraan komen of neem contact op met onze vraagbaak voor ondersteuning op maat.

Download artikel als PDF

Lees meer artikelen over:

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Bijeenkomsten

Voorzitterscursus GGZ 23 oktober, LOC, Hof van Transwijk 2, 3526 XB Utrecht
Bouwen voor zorg: waardevolle rol cliëntenraden en Raden van Toezicht in beeld 23 oktober, Theaterzaal De Hogeweyk, Heemraadweg 1, 1382 GV Weesp (onder voorbehoud)
Voorzitterscursus VVT 26 oktober, LOC, Hof van Transwijk 2, 3256 XB Utrecht
Meer

Deelnemers

Alle deelnemers

Nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.