Voor­jaarsbijeen­komst cliëntraden Zeeland

Geplaatst op 12 mei 2023

Op 4 mei 2023 organiseerde LOC een boeiende voorjaarsbijeenkomst voor cliëntenraden in Zeeland, waarbij alle sectoren in de zorg welkom waren.

Toekomst van de ouderenzorg

Antoinette Reerink van de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving (RVS, adviesorgaan van de regering en het parlement) was de gastspreker. Zij is een van de samenstellers van het rapport ‘Anders leven en zorgen’, een mogelijk antwoord op het thema ‘De toekomst van de ouderenzorg’. Ze vertelde over de bevindingen en de oplossingen. “Het gaat om gelijkwaardigheid tussen de formele zorgverleners en de informele zorgverleners. Maar ook om opnieuw vaststaande aannames te onderzoeken met elkaar.”

Antoinette daagde de mensen in de zaal uit met prikkelende opmerkingen. De zaal vraagt zich af waar de cliënt blijft in dit verhaal. Die komt inderdaad in het rapport niet specifiek aan de orde. Maar die is wel degene die het netwerk samenbrengt. De deelnemers waren betrokken bij het onderwerp en stelden veel vragen over de keuzes die gemaakt moeten worden. Ook kwam de vraag: wat kan de cliëntenraad hiermee?

De bijeenkomst gaf stof tot nadenken om in de eigen cliëntenraad en/of organisatie vragen te stellen. Bijvoorbeeld over hoe goede samenwerking tot stand komt en hoe (formele en informele zorg) samen van waarde kan zijn voor de cliënten in een tijd waar personeelstekort niet meer de toekomst is, maar realiteit?

leden cliëntenraden Zorgstroom Zeeland
Frans, Marc en Henk van de Cliëntenraden van Zorgstroom Zeeland
Download artikel als PDF

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deelnemers platform

Meer bekijken

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese