Agora zoekt goede voor­beelden verbinden zorg en sociaal domein

Minister Hugo de Jonge gaf Agora een nieuwe opdracht: zet je in voor het versterken van de lokale samenwerking tussen zorg en welzijn. Maar wat is welzijn, of het sociaal domein? Wat heeft het te maken met palliatieve zorg? Hoe kan Agora deze opdracht invullen?

Sociaal domein

Agora wil eindigheid een plek geven in het leven van mensen en bijdragen aan een betere kwaliteit van leven tot het einde. Onder de term ‘sociaal domein’ verstaat Agora alle inspanningen die de gemeente verricht rond werk, participatie en zelfredzaamheid, zorg en jeugd. Op basis van de Wmo, de Participatiewet, en de Jeugdwet. Niet bepaald de wereld van de palliatieve zorg zou je kunnen denken…

Op zoek naar goede voorbeelden uit het sociaal domein

Agora zoekt naar goede voorbeelden, bijvoorbeeld rond zorg voor ouderen waar al samenwerkingsverbanden zijn ontstaan tussen eerstelijns zorg en het sociaal domein. Veel voorbeelden staan op de website www.beteroud.nl. Ook in de ouderenzorg is het (nog) niet vanzelfsprekend om over palliatieve zorg na te denken. Daarom ondertekende Agora evenals LOC het Pact voor de ouderenzorg, een initiatief van het kabinet samen met maatschappelijke organisaties zoals ouderenbonden. 

Deel goede voorbeelden van samenwerking!

Er gebeurt van alles! De komende maanden zal Agora op haar website en via sociale media verder ingaan op verschillende onderwerpen die met het sociaal domein te maken hebben. Daarnaast zoekt Agora naar lokale voorbeelden. Werk je, ook als cliëntenraadslid of vrijwilliger, bij een gemeente, welzijnsorganisatie of binnen de palliatieve zorg en heb je een inspirerend verhaal over hoe jij samenwerkt?  Deel je ervaring en ideeën met Agora

Download artikel als PDF

Lees meer artikelen over:

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bijdragen?

Op de Praat mee-pagina’s worden allerlei berichten geplaatst met vragen, antwoorden, tips, oproepen, blogs en vlogs van mensen die betrokken zijn bij LOC. Van mensen uit de kern van het netwerk tot mensen die LOC en haar visie een warm hart toedragen. Iedereen kan bijdragen. Daarom komt niet alles wat er geplaatst wordt, per se overeen met wat LOC vanuit haar visie vindt.

Praat ook mee >

Vragen? Mail webmaster@loc.nl of bel 030 284 3200.

Deelnemers platform

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese