Mo, nieuwe website voor en door mensen met een verstan­delij­ke beperking

Mo is een nieuwe website voor en door mensen met een verstandelijke beperking. Met filmpjes, uitleg en tips. Mo helpt om zelfstandig het eigen leven te leiden. Mensen met een beperking zijn voor informatie vaak afhankelijk van hun begeleiding. Dat ziet Philadelphia Zorg graag anders. 

Mo is lekker duidelijk; dingen worden op een begrijpelijke manier uitgelegd. Op de site, mo-online.nl, staat informatie over diverse onderwerpen. Zoals mensen ontmoeten, werk, zelf beslissen, de liefde en nieuwe dingen leren. Je vindt er ook het programma Lijf & Liefde, dat in 2022 een Special Media Award won. Mo gaat verder dan informeren. Bezoekers kunnen zelf video’s insturen, dingen aanvragen (bijvoorbeeld een muziekpaspoort of praatplaat) en rechtstreeks vragen stellen aan experts. Iets leuks doen? Mo heeft een prikbord met een landelijke agenda.

Samen voor iedereen
Mo is voor én door mensen met een beperking. De site is gratis, zonder account toegankelijk en bereikbaar via mobiel, tablet of computer. Er is een speciale redactie op het servicekantoor van Philadelphia in Amersfoort. Op deze dagbestedingslocatie en werkplek maakt de redactie de video’s en houden ze de website en socialmediakanalen bij.

Begeleider blijft onmisbaar
Bij Philadelphia willen we dat cliënten een gewoon, eigen leven kunnen leiden. Mo helpt daarbij. Toch blijft de rol van de begeleider belangrijk, want zij zijn vaak de eerste bron van informatie. Het helpt als zij Mo onder de aandacht van de cliënten brengen. En hen op Mo wegwijs maken indien nodig. Begeleiders kunnen de informatie en het materiaal dat op Mo staat ook zelf gebruiken bij hun werk.

Bekijk het promofilmpje over Mo hier: https://www.youtube.com/watch?v=hzA8Xo5diG0
Neem eens een kijkje op Mo: https://www.mo-online.nl/
Facebook: https://www.facebook.com/movoorjou
Instagram: https://www.instagram.com/mo_voor_jou/

Mo is een initiatief van Philadelphia Zorg. Philadelphia ondersteunt mensen met een beperking met het leiden van hun eigen leven. Al eerder, in 2021, lanceerde zij een ander platform: Sophi.online. Dit platform is er voor ouders van zorgintensieve kinderen. In maart is SAME! live gegaan, het platform voor jongeren met een bijzondere broer of zus.

Over Philadelphia Zorg
Philadelphia ondersteunt in heel Nederland mensen met een beperking om hun eigen leven te leiden zoals zij het willen. Ruim 9.600 cliënten wonen of werken bij Philadelphia. Zij krijgen intensieve zorg, ambulante begeleiding of komen logeren. Ze werken of leren, op locatie of online. Philadelphia geeft cliënten het vertrouwen om te groeien, om hun talenten te ontwikkelen en onderdeel te zijn van de maatschappij. Iedere dag doen 7.400 medewerkers dat door zorg en ondersteuning te bieden vanuit de kernwaarden liefde, lef en meesterschap. Philadelphia blijft haar aanbod voor cliënten verbeteren.

Download artikel als PDF

Lees meer artikelen over:

Praat mee! (2)

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ruud Dorlas 1 maanden geleden

Mooi idee, zo’n website als ‘MO’. Ieder mens wil immers zoveel mogelijk zelf zijn eigen regie houden binnen eigen mogelijkheden. en aansluitend op eigen talenten (want ook met een beperking heb je talenten) Dat geldt ook voor het zelf kunnen opzoeken van begrijpelijke informatie ‘omdat je het zelf graag wil weten’. ( Zeg ik als mens met een visuele beperking)

Reageer op dit bericht
Judit 1 maanden geleden

Precies dat Ruud! En dank voor je compliment. We hopen dat zo veel mogelijk mensen via Mo toegang hebben tot begrijpelijke in informatie. Zo veel mogelijk eigen regie daar willen we!

Reageer op dit bericht

Bijdragen?

Op de Praat mee-pagina’s worden allerlei berichten geplaatst met vragen, antwoorden, tips, oproepen, blogs en vlogs van mensen die betrokken zijn bij LOC. Van mensen uit de kern van het netwerk tot mensen die LOC en haar visie een warm hart toedragen. Iedereen kan bijdragen. Daarom komt niet alles wat er geplaatst wordt, per se overeen met wat LOC vanuit haar visie vindt.

Praat ook mee >

Vragen? Mail webmaster@loc.nl of bel 030 284 3200.

Deelnemers platform

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese