Tip: Toegan­kelij­ke website helpt senioren en naasten bij de keuze voor een zor­ginstel­ling

Vorig jaar ben ik gestart met het opzetten van Filica, een website die ouderen en naasten helpt om een keuze te maken voor een zorginstelling, wanneer thuis wonen voor ouderen niet meer gaat. Sinds een maand is de website live, en ik deel het graag! (www.filica.nl

Ik liep al een tijdje met het idee rond om een website als Filica te maken, en toen ik als manager van een wooncentrum voor senioren werkte, zag ik van dichtbij dat er behoefte aan is. Terwijl ik het platform ontwikkelde kwam het ik het advies tegen van de Raad van Ouderen, waarin zij het ministerie van VWS adviseerde één landelijk platform te maken om mensen te helpen bij de keuze voor een zorginstelling. Het idee om Filica op te zetten en dit advies kruisten elkaar en versterkt Filica. Het platform is een basis voor zelfredzaamheid en eigen regie. Senioren denken mee. 

Er kan op Filica gezocht worden op woonplaats of postcode, waarbij zorginstellingen in de buurt getoond worden. Maar ook op naam van een instelling, particuliere of reguliere zorg en type zorgvraag. Variërend van een lichte zorgvraag tot intensieve lichamelijke zorg en dementiezorg. Naast langdurig wonen met zorg, kunt u op Filica terecht voor het vinden van een tijdelijk verblijf. Gegevens zijn met grote zorgvuldigheid verzameld en worden bijgehouden.  

U vindt op de website ook praktische informatie, zoals "waar regelt u wat?" en "waar kunt u terecht voor hulp en advies?"

Filica is toegankelijk en informatief. Nieuwsgierig? Neem snel een kijkje op Filica 

De website blijft in ontwikkeling, hebt u tips om Filica te verbeteren? Ik hoor het graag! 

Download artikel als PDF

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bijdragen?

Op de Praat mee-pagina’s worden allerlei berichten geplaatst met vragen, antwoorden, tips, oproepen, blogs en vlogs van mensen die betrokken zijn bij LOC. Van mensen uit de kern van het netwerk tot mensen die LOC en haar visie een warm hart toedragen. Iedereen kan bijdragen. Daarom komt niet alles wat er geplaatst wordt, per se overeen met wat LOC vanuit haar visie vindt.

Praat ook mee >

Vragen? Mail webmaster@loc.nl of bel 030 284 3200.

Deelnemers platform

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese