Maak jezelf zichtbaar tijdens de Week van de Medezeg­genschap!

Geplaatst op 29 juli 2021

Cliëntenraden zetten zich het hele jaar door in voor mensen die zorg en ondersteuning nodig hebben. Zij springen geregeld in de bres, komen op voor collectieve belangen en creëren ruimte voor gesprek over de dingen die ertoe doen. Hoe mooi is het als we tijdens de Week van de Medezeggenschap samen door heel Nederland zichtbaar maken hoe we met elkaar meer waarde bereiken met en voor de mensen om wie het gaat?

Medezeggenschap als middel

Van 4 t/m 8 oktober is de Week van de Medezeggenschap. We hopen elkaar deze week weer te ontmoeten en te inspireren om stappen te zetten naar meer Waardevolle zorg. Medezeggenschap is daarvoor een middel: cliëntenraden laten de stem van de mensen horen aan de bestuurstafel en op plekken van invloed. Zo worden hun belangen beter gezien. Door goed in verbinding te staan met de achterban, is deze stem nóg krachtiger. Hoe kunnen we die verbinding beter voor elkaar krijgen dan door zelf ook goed zichtbaar te zijn?

Meerwaarde medezeggenschap zichtbaar

Grijp deze week daarom ook de kans om binnen je eigen organisatie zichtbaar te maken wat de meerwaarde van medezeggenschap is. Ook daarvoor hebben we bewust ruimte in het programma gemaakt op de donderdag- en vrijdagmiddag (of kies zelf een moment dat beter past). Je kunt een eigen bijeenkomst, marktje, koffiemoment, pizza-meeting, of wat dan ook op touw te zetten. Zolang je maar een moment kan organiseren met mensen die zorg ontvangen, naasten en andere betrokkenen in de organisatie in gesprek te gaan: Om te laten zien dat je er bent als raad en hoe je je nek uitsteekt voor de belangen van de mensen die zorg krijgen. Om in gesprek te gaan over een dilemma en om daar input voor op te halen. Om zelf ook inspiratie op te doen voor nieuwe thema’s om mee aan de slag te gaan. We denken graag met jullie mee over een moment en vorm die voor jullie passend is!

We horen graag welke ideeën jullie hebben om de medezeggenschap deze week binnen je eigen organisatie op de kaart te zetten. Deel deze graag via een reactie onderaan dit bericht, via een praat-mee of via social media, bijvoorbeeld met de hashtag #medezeggenschap (LOC op FacebookTwitterLinked-In). Zodat ook anderen hun voordeel ermee kunnen doen! 

Vorig jaar gebruikten verschillende cliëntenraden de Week van de Medezeggenschap om medezeggenschap ook binnen hun eigen organisatie onder de aandacht te brengen, bijvoorbeeld via social media, zie hier enkele voorbeelden

Download artikel als PDF

Lees meer artikelen over:

Praat mee! (1)

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deelnemers platform

Meer bekijken

Nieuwste vacatures

Voorzitter CCR Parttime | Flexibel
Alle vacatures

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese