Praktijkvoorbeelden

LOC-tijdschrift | Inspireren en enthousias­meren

Het herfstnummer van Zorg & Zeggenschap ligt vanaf vandaag bij leden op de mat. In dit artikel enkele hoogtepunten, het redactionele voorwoord van LOC-coördinator Marthijn Laterveer en je kunt natuurlijk weer gratis het hele tijdschrift downloaden.

lees verder (1)

Meepraten over stap­penplan Wet zorg en dwang: 5 okt gesprek met VWS

Geplaatst op 13 september 2021 - Thema's: Adviesonderwerpen van de cliëntenraad, Vrijheid en veiligheid
Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) wil graag weten wat de ervaringen in de praktijk zijn met het stappenplan van de Wet zorg en dwang. Op 5 oktober in de ochtend heeft LOC daar een digitaal gesprek over met het ministerie. Het zou fijn zijn als daar ook een paar leden van cliëntenraden bij kunnen zijn. Om praktijkvoorbeelden en ervaringen met het stappenplan te delen. Met name wat cliënten/bewoners ervan merken.

lees verder (1)

Cliënten­raad Mediant zichtbaar via nieuw animatiefilmpje

Schermen in wachtkamers en algemene ruimtes van Mediant tonen een animatiefilmpje waarin de cliëntenraad van Mediant zich voorstelt en mensen actief uitnodigt om contact op te nemen wanneer iets beter kan. Bekijk het filmpje dat de cliëntenraad samen met de zorgorganisatie ontwikkelde.

lees verder

Irene en Renée: twee jongeren in cliënten­raad verpleeg­huis Cederhof

Irene Rozendaal (24) en Renée Joosen (24) zijn de nieuwe leden van de cliëntenraad van Cederhof. De dames zijn gemotiveerd om mee te denken met de ouderenzorg voor Kapelle.

lees verder

Zingeving aan huis: praten over levensvragen

Geplaatst op 30 augustus 2021 - Thema's: Adviesonderwerpen van de cliëntenraad, Kwaliteit wijkverpleging
In een video vertelt Jannie Oskam, ervaringsdeskundige, over de meerwaarde van gesprekken met een geestelijk verzorger thuis. ‘Het helpt je bij de zoektocht naar wat voor jou belangrijk is in de tijd die je nog hebt.’

lees verder

Samen Zeg­genschap | Zorg, kwaliteit en regie dichter bij bewoners

Welke nieuwe vormen van zeggenschap zijn er en hoe kunnen we die door ontwikkelen en toepassen, zodat we komen tot Samen Zeggenschap met cliënten, naasten en zorgprofessionals? Hierover buigt zich het nieuwe…

lees verder

Maak jezelf zichtbaar tijdens de Week van de Medezeg­genschap!

Geplaatst op 29 juli 2021 - Thema's: Hulpmiddelen voor de cliëntenraad
Cliëntenraden zetten zich het hele jaar door in voor mensen die zorg en ondersteuning nodig hebben. Zij springen geregeld in de bres, komen op voor collectieve belangen en creëren ruimte voor gesprek over de dingen die ertoe doen. Hoe mooi is het als we tijdens de Week van de Medezeggenschap samen door heel Nederland zichtbaar maken hoe we met elkaar meer waarde bereiken met en voor de mensen om wie het gaat?

lees verder

Opbrengsten bijeen­komsten met zorgkan­toren

Geplaatst op 22 juli 2021
Het doel van de bijeenkomsten was om als cliëntenraden en zorgkantoren (meer) inzicht in elkaars rol te krijgen. En om door het delen van inzichten te bekijken hoe zorgkantoor, cliëntenraad en de zorgorganisatie zelf (nog) beter op elkaar aan kunnen sluiten in de samenwerking. In dit bericht delen we opbrengsten uit de bijeenkomsten met zorgkantoren in mei en juni.

lees verder

ZorgSaam­Wonen Award ‘Een­zaam­heid en wonen: Ruimte voor ontmoeting’

Eenzaamheid in dorpen, steden, wijken en buurten voorkomen of verminderen? Dat willen we allemaal graag. Kan de gebouwde omgeving hier een bijdrage aan leveren? Ja, dat kan zeker!  In het…

lees verder

Raad voor Volksgezondheid en Samen­leving & deelnemers Radicale ver­nieuwing zorg kijken terug op coronaperiode

Met Jet Bussemaker, Voorzitter van de Raad voor de Volksgezondheid en Samenleving keken deelnemers uit de Radicale Vernieuwing verpleeghuiszorg en zorg thuis tijdens een online inspiratiebijeenkomst ‘Waar zijn we nou…

lees verder

Deelnemers

Alle deelnemers

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.