Praktijkvoorbeelden

‘An­ders werken in de zorg’ | Verslag net­werkbijeen­komst cliënten­raden Friesland

Geplaatst op 19 januari 2022 - Thema's: Adviesonderwerpen van de cliëntenraad
Maandag 10 januari trof een mooie mix van cliëntenraadsleden vanuit diverse zorgorganisaties in Friesland en daarbuiten elkaar. Tijdens een online netwerkbijeenkomst verdiepten zij zich in de inzet van technologie in de ouderenzorg: Anders werken in de Zorg. In dit bericht lees je een verslag van deze bijeenkomst.

lees verder

Betrokken mensen in beeld

Geplaatst op 21 december 2021
Afgelopen jaar brachten we veel mensen in beeld. Mensen die vanuit hun hart betrokken zijn bij zorg. En zich inzetten om vanuit ervaringen en het cliëntperspectief mee te praten en keuzes te maken om de zorg nog beter te maken.

lees verder

Ondersteuners aan het woord

Geplaatst op 20 december 2021 - Thema's: Ondersteuners cliëntenraden
De Wet medezeggenschap (Wmcz) bepaalt dat een cliëntenraad recht heeft op professionele ondersteuning. Veel cliëntenraden maken daar afspraken over met de zorgorganisatie. De invulling van de ondersteuning staat niet in de wet. Dit betekent in de praktijk dat de taak van de ondersteuner er overal anders uitziet. Wie zijn deze ondersteuners, wat vinden ze leuk aan hun werk, wat betekenen ze voor de cliëntenraad en waar zijn ze trots op? 

lees verder

LOC-tijdschrift | De menselijke maat centraal

Het winternummer van Zorg & Zeggenschap ligt vanaf vandaag bij leden op de mat. In dit artikel enkele hoogtepunten, het redactionele voorwoord van LOC-coördinator Marthijn Laterveer en je kunt natuurlijk weer gratis het hele tijdschrift downloaden.

lees verder

3-delige pod­castserie met bes­tuur­ders over dilem­ma’s in cliëntmedezeg­genschap

Het geluid van medezeggenschap wordt steeds sterker. Een positieve ontwikkeling, maar niet altijd eenvoudig. In een nieuwe serie openhartige podcasts staan we met bestuurders stil bij vragen en dilemma’s die…

lees verder

“Écht betrekken? Dat is nogal wat” | Speciale podcast: Medezeg­genschap met bes­tuur­ders #3

In deze derde en laatste aflevering van de speciale podcastserie gaan Gré Wiskerke, bestuurder van Woonlandschap de Leyhoeve en Arlette Sprokkereef, bestuurder van jeugdhulporganisatie Enver met elkaar in gesprek over kansen en vragen, dilemma’s en mogelijke oplossingen die de dagelijkse praktijk van medezeggenschap met zich meebrengt.

lees verder

“Wat is de menselijke kant aan een bes­luit?” | Speciale podcast: Medezeg­genschap met bes­tuur­ders #2

In de tweede aflevering van de speciale podcastserie gaan Claire Vlug bestuurder van jeugdbescherming regio Amsterdam en Inge Borghuis en bestuurder van Amstelring met elkaar in gesprek.

lees verder

E-magazine ‘Listen Up’ over jon­geren­par­ticipatie en ervaringsdes­kun­dig­heid

In het e-magazine Listen up komen jongeren en ervaringsprofessionals aan het woord over jongerenparticipatie en ervaringsdeskundigheid in de jeugdzorg en jeugd-GGZ. Een magazine vol boeiende verhalen, concrete tips en inspirerende…

lees verder

“Op z’n minst complexer, maar het maakt het wel beter” | Speciale podcast: Medezeg­genschap met bes­tuur­ders #1

Geplaatst op 2 december 2021
Het geluid van medezeggenschap wordt steeds sterker. Een positieve ontwikkeling, maar niet altijd eenvoudig. In deze openhartige podcasts staan we met bestuurders stil bij vragen en dilemma’s die de dagelijkse medezeggenschap met zich meebrengt. Welke zoektocht leggen zij af om medezeggenschap een goede plek in de organisatie te geven? En hoe zorg je dat iedereen hetzelfde doel voor ogen houdt, namelijk Waardevolle zorg. Podcast #1 met Arjan Theil en Fieke Deutekom.

lees verder

Informatie als basis voor medezeg­genschap

Op 23 november was de landelijke dag voor cliëntenraden die actief zijn in zorg thuis en ambulante begeleiding. Dit jaar was het thema ‘actieve en inactieve manieren van informatie rondom…

lees verder

Deelnemers platform

Meer bekijken

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.