Praktijkvoorbeelden

Achter gesloten deuren: 123 dagen vrijwillig ‘op­ges­loten’

Hoe was het om tijdens de eerste golf van het coronavirus te verblijven in een woonzorgcentrum, dat steeds verder op slot moest? José Bliekendaal liet zich 123 dagen lang vrijwillig…

lees verder

‘Contact met cliënten­raad is onontbeer­lijk voor intern toezicht’

Geplaatst op 20 november 2020 - Thema's: Organiseren en vernieuwen medezeggenschap
Tijdens het online Landelijk Congres Cliëntenraden op 30 november zal Annemiek Stoopendaal, lid van de Raad van Toezicht van zorgorganisatie Liemerije en universitair docent aan de Erasmus Universiteit, deelnemen in een panelgesprek. Zij grijpt deze gelegenheid graag aan om wat controversiële punten aan te stippen en zo de relatie tussen Raad van Toezicht en de cliëntenraad te verbeteren.

lees verder

Van fysiek naar online ver­gaderen: “We spreken elkaar nu vaker dan voor corona”

Geplaatst op 19 november 2020 - Thema's: Coronavirus, Organiseren en vernieuwen medezeggenschap
Welke invloed heeft de pandemie op het overleg van de cliëntenraden? Welke uitdagingen dienden zich aan en welke oplossingen zijn er ontstaan? Op maandag 30 november is het Landelijk Congres Cliëntenraden. Dit jaar anders dan anders, namelijk via een online talkshow. Live vanuit Capital C in Amsterdam zenden we uit. Het thema van het congres is dialoog en daadkracht en natuurlijk komt ook corona aan bod.

lees verder

Hoe de inrichting van wijken kan bijdragen aan vitaal ouder worden

Op 27 oktober 2020 organiseerde ZorgSaamWonen een webinar over de vraag hoe je woningen en wijken zo inricht dat het bijdraagt aan vitaal ouder worden. Vier sprekers gaven hun visie én praktische tips. Een van hen is Jan Meerpoel; architect en lid van de LOC-Bouwpool.

lees verder

Met elkaar, voor elkaar: cliënten­raden stropen mouwen op.

Geplaatst op 9 november 2020 - Thema's: Coronavirus
Ook cliëntenraden komen in actie en stropen de mouwen op om lokaal ondersteuning te bieden. Op vele plekken in Nederland is groot tekort aan zorgpersoneel. Het ziekteverzuim is onverminderd hoog, nu veel zorgverleners in quarantaine moeten of zelf ziek zijn.

lees verder

Volwaardig leven; online congres

Leven zoals jij dat wilt. Daar gaat het om in het programma Volwaardig leven. Daar kun je samen aan werken: cliënten, naasten en medewerkers. Je hoort en ziet er alles…

lees verder

Op weg met de Wmcz 2018: In gesprek met voorzitter cliënten­raad Azora

Geplaatst op 29 oktober 2020 - Thema's: Wet medezeggenschap (Wmcz), Voorzitters cliëntenraden
Overal in het land zijn cliëntenraden en zorgorganisaties bezig met het maken van nieuwe afspraken over medezeggenschap. Hoe verloopt dit proces, wat maken cliëntenraden mee en welke tips willen ze andere raden meegeven? Dat komt allemaal naar voren in dit interview met Willi Oort, voorzitter cliëntenraad Azora.

lees verder

Herfstnum­mer LOC-tijdschrift is uit!

In dit nummer in verschillende artikelen specifieke aandacht voor wat de afgelopen maanden ons praktisch kunnen leren voor een onverhoopte nieuwe crisistijd. Je kunt lezen over de Week van de Medezeggenschap en nieuwe vormen van de LOC-dienstverlening. En zoals altijd natuurlijk: cliëntenraadsleden en anderen uit het LOC-netwerk aan het woord, achtergrondartikelen over medezeggenschap en Waardevolle zorg in de praktijk en meer.

lees verder

Medezeg­genschap anders ingevuld? Deel je ervaringen

Steeds vaker krijgen we van cliënten en professionals uit de jeugdzorg de vraag naar andere vormen van medezeggenschap. Wordt in jouw jeugdzorgorganisatie de medezeggenschap anders ingevuld? Of zijn jullie aan het experimenteren met andere vormen van medezeggenschap? We horen graag wat jullie ervaringen zijn.

lees verder

“Levensvragen zitten vaak in kleine opmer­kin­gen”

Geplaatst op 28 augustus 2020
GEESTELIJK VERZORGER ANNECHIEN OLDERSMA “Geestelijke verzorging in de zorg gaat over alles wat verder gaat dan het medische en verzorgende deel. Ik denk dat het heel terecht is dat er…

lees verder

Deelnemers

Alle deelnemers

Nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.