Praktijkvoorbeelden

Ver­soepelin­gen en de rol van de cliënten­raad

Sinds twee maanden is er weer meer mogelijk voor mensen die langdurige zorg of thuiszorg ontvangen. Preventieve coronamaatregelen konden verder versoepeld worden. Ruim een maand geleden zetten we een poll…

lees verder

Cliënten­raden regio Utrecht wisselen uit over ‘van thuis naar tehuis’

Tijdens een regionale bijeenkomst wisselden cliëntenraden uit Utrecht en omstreken ervaringen en tips uit rondom het thema 'van thuis naar tehuis'

lees verder

Zor­gor­ganisatie SDW herijkt medezeg­genschap

Geplaatst op 19 mei 2021 - Thema's: Organiseren en vernieuwen medezeggenschap
Hoe kun je als cliëntenraad en management kijken naar de rol en positie van cliëntmedezeggenschap? En hoe kun je vervolgens die medezeggenschap zodanig invullen dat deze past bij de visie van beide én recht doet aan invloed van cliënten. Zorgorganisatie SDW ging samen met LOC aan de slag.

lees verder

Werken als ondersteuner bij een regionale cliënten­raad van GGz Centraal

Geplaatst op 14 mei 2021 - Thema's: Ondersteuners cliëntenraden
Wie zijn de ondersteuners van de cliëntenraden? Wat vinden ze leuk aan hun werk en wat betekenen ze voor de cliëntenraad? In dit artikel komt ondersteuner Mathilde Jansen (56) aan het woord.

lees verder

Werken als ondersteuner van de centrale cliënten­raad bij Stichting Anton Constandse

Geplaatst op 6 mei 2021 - Thema's: Ondersteuners cliëntenraden
Wie zijn de ondersteuners van de cliëntenraden? Wat vinden ze leuk aan hun werk en wat betekenen ze voor de cliëntenraad? In dit artikel komt ondersteuner Annemieke Claproth (59) uit Den Haag aan het woord.

lees verder

Uitspraak klachten­com­mis­sie over klacht familie omtrent quaran­taine moeder

Een bewoner moest na een ommetje met haar dochter 10 dagen in quarantaine. De familie begreep niet waar dit op gebaseerd was, vroeg zich af of de zware maatregel wel opgelegd mocht worden en diende een klacht in. Intussen heeft minister Hugo de Jonge in reactie op Kamervragen laten weten dat een dergelijke quarantaineplicht “niet in overeenstemming is met de geldende adviezen”.

lees verder (2)

LOC-tijdschrift: ‘Met verhalen van mensen zelf de agenda bepalen’

Juist in deze tijd is het belangrijk na te denken hoe we onze toekomstige samenleving willen inrichten. Hoe vinden we daarbij oplossingen voor de vraagstukken? Het is hard nodig dat we vanuit LOC met alle betrokken cliëntenraden en vernieuwingsbewegingen daartoe het initiatief nemen. In verschillende artikelen delen mensen uit het LOC-netwerk hun ervaringen.

lees verder

Actieteam Vrijheid en veiligheid voor het levensgeluk van cliënten

Geplaatst op 24 maart 2021
“Je ziet bij ons niet zoveel zurigheid meer rondom de wet.” In gesprek met: Caroline Beentjes (Woonzorggroep Samen) en Saskia van Opijnen (Avoord) Saskia is er eerlijk over. In eerste…

lees verder

Uit de praktijk: snelkaart zorgmachtiging

GGNet deelde in haar nieuwsbrief een handige snelkaart zorgmachtiging. Hoewel de snelkaart geschreven is voor cliënten van GGNet, biedt het ook voor anderen een helder overzicht van wat er op je afkomt als er een verzoek voor verplichte zorg wordt voorbereid. Je kunt de snelkaart hier downloaden.

lees verder

Verslag regionale bijeen­komst voor cliënten­raden in Flevoland en Overijssel

Geplaatst op 2 maart 2021 - Thema's: Dienstverlening aan cliëntenraden, Regionale netwerken
Op dinsdag 23 februari vond er een regionale netwerkbijeenkomst plaats voor cliëntenraden in Flevoland en Overijssel. Hier vind je een verslag van deze bijeenkomst.

lees verder (2)

Deelnemers

Alle deelnemers

Nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.