2e bijeen­komst Netwerk Cliënten­raden Jeugdzorg

Geplaatst op 3 maart 2020

Op 20 februari 2020 vond bij LOC Jeugd de 2e bijeenkomst plaats van het Netwerk Cliëntenraden Jeugdzorg. Vertegenwoordigers van acht cliëntenraden uit de jeugdhulp en jeugdbescherming waren daarbij aanwezig. Tijdens de bijeenkomst is verder nagedacht over hoe tot een netwerk van cliëntenraden te komen. Doel van het netwerk is het uitwisselen van kennis, ervaring en goede voorbeelden van medezeggenschap.

Facebook-groep Clientenraad-door-heel-Nederland

Cliëntenraden geven aan graag in contact te komen met andere raden in het jeugdveld zodat ze kennis kunnen delen en van elkaar kunnen leren. Ze willen elkaar zowel fysiek (tijdens bijeenkomsten) ontmoeten als online. Voor het online ontmoeten, is de Facebookgroep Clientenraad-door-heel-Nederland gemaakt. Deze Facebook-groep is voor leden van cliëntenraden uit de jeugdhulp en jeugdbescherming. Je kunt hier vragen stellen, casussen inbrengen, en ideeën, initiatieven en goede voorbeelden delen en bekijken. De Facebook-groep wordt beheerd door een van de cliëntenraadsleden van Oosterpoort. Alle leden van cliëntenraden uit de jeugdhulp en jeugdbescherming zijn van harte welkom om aan de Facebook-groep deel te nemen.

Verslag

Lees hier het verslag van de 2e bijeenkomst. Hierin staan ook de spelregels die het netwerk belangrijk vindt voor goed gebruik van de Facebook-groep.

Meer over de 1e bijeenkomst op 19 december 2019 vind je hier.

Vervolg

In het 2e kwartaal van dit jaar wordt een 3e bijeenkomst gepland. Deze zal ook worden vermeld op de pagina Bijeenkomsten. Mis het niet.

Download artikel als PDF

Lees meer artikelen over:

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deelnemers platform

Meer bekijken

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese