Kwaliteit jeugdzorg

Welkom! LOC vindt dat ouders en jongeren altijd inspraak moeten hebben als het gaat om de zorg en ondersteuning die ze krijgen. Zij moeten in staat worden gesteld om hun belangen te behartigen. Daarbij is het belangrijk om te kijken naar de mogelijkheden en wat wel kan. Zo ontstaat waardevolle jeugdzorg: zorg die bijdraagt aan een gezonde ontwikkeling van kinderen en jongeren, en die aansluit bij wat voor hen en voor hun (pleeg)ouders belangrijk is.

Op deze pagina

Hier vind je informatie over medezeggenschap in de jeugdzorg. Zoals uitleg van de wet, hulpmiddelen voor het cliëntenraadswerk en adviesonderwerpen. En hoe je de medezeggenschap kan vernieuwen. De informatie is voor cliëntenraadsleden/ -voorzitters, ondersteuners, bestuurders en andere belanghebbenden. En steeds vanuit een visie: ‘waardevolle zorg’. Wat LOC voor cliëntenraden kan betekenen lees je hier. Hoe de cliëntenraad lid kan worden van LOC staat hier.

Een overzicht van informatie op dit platform per thema waar je als cliëntenraad mee te maken kunt hebben vind je hier. Hieronder vind je alle informatie op dit platform die specifiek gaat over de jeugdzorg.

> loc­jeugd.nl is nu clien­tenraad.nl, nieuw platform ver­nieuwingsbeweging jeugdzorg in de maak

Bijzondere positie cliëntenraden jeugdzorg

Cliëntenraden in de jeugdzorg hebben een bijzondere positie. In andere zorgsectoren zie je binnen grotere organisaties dat er sprake is van meerdere cliëntenraden. Deze cliëntenraden zien en informeren elkaar en vormen daardoor een intern netwerk. In de jeugdzorg komt dit niet voor en dat maakt dat cliëntenraden op zichzelf zijn aangewezen. Daarom bieden we een combinatie van een fysiek en online netwerk voor cliëntenraden in alle sectoren. We zoeken naar inhoudelijke verdieping en bieden zo een platform om in contact te blijven en elkaar te scholen.

Waar ben je naar opzoek?

Nieuws (191)

Veran­derin­gen in de zorg in 2022 Geplaatst op 21 december 2021

Publicaties (35)

Invloed op kwaliteitsbeleid Een handreiking voor cliëntenraden in de jeugdzorg
Samen­werken in de cliënten­raad Een handreiking voor cliëntenraden

Tools (32)

Praat mee (20)

Wie bepaalt wat goede zorg is? Geplaatst op 2 maart 2021
Ook in gesprek? Geplaatst op 13 augustus 2020

Deelnemers platform

Meer bekijken

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.