Kwaliteit jeugdzorg

Welkom! LOC vindt dat ouders en jongeren altijd inspraak moeten hebben als het gaat om de zorg en ondersteuning die ze krijgen. Zij moeten in staat worden gesteld om hun belangen te behartigen. Daarbij is het belangrijk om te kijken naar de mogelijkheden en wat wel kan. Zo ontstaat waardevolle jeugdzorg: zorg die bijdraagt aan een gezonde ontwikkeling van kinderen en jongeren, en die aansluit bij wat voor hen en voor hun (pleeg)ouders belangrijk is.

LOC biedt ondersteuning bij medezeg­genschap in de jeugdzorg

Hier vind je informatie over medezeggenschap in de jeugdzorg. Zoals uitleg van de wet, hulpmiddelen voor het cliëntenraadswerk en adviesonderwerpen. En hoe je de medezeggenschap kan vernieuwen. De informatie is voor cliëntenraadsleden/ -voorzitters, ondersteuners, bestuurders en andere belanghebbenden. En steeds vanuit een visie: ‘waardevolle zorg’. Wat LOC voor cliëntenraden en jeugdzorgaanbieder kan betekenen lees je hier. LOC biedt in 2024 kosteloos ondersteuning aan 10 jeugdhulpaanbieders die aan de slag willen om medezeggenschap in te richten of verder te versterken. Lees meer over deze kosteloze ondersteuning.
Hoe de cliëntenraad lid kan worden van LOC
staat hier.

Bijzondere positie cliëntenraden jeugdzorg

Cliëntenraden in de jeugdzorg hebben een bijzondere positie. In andere zorgsectoren zie je binnen grotere organisaties dat er sprake is van meerdere cliëntenraden. Deze cliëntenraden zien en informeren elkaar en vormen daardoor een intern netwerk. In de jeugdzorg komt dit niet voor en dat maakt dat cliëntenraden op zichzelf zijn aangewezen. Daarom bieden we een combinatie van een fysiek en online netwerk voor cliëntenraden in alle sectoren. We zoeken naar inhoudelijke verdieping en bieden zo een platform om in contact te blijven en elkaar te scholen.

Onze adviseurs helpen je graag. Ook in 2024 kunnen we kosteloze ondersteuning aanbieden. Daarnaast kan je altijd gebruik maken van onze Vraagbaak. De LOC-Vraagbaak is van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur te bereiken: (030) 284 32 00 of vraagbaak@loc.nl.

Kijk-, lees-, en luistertips

Waar ben je naar opzoek?

Op maandag 20 mei is LOC gesloten vanwege Pinksteren.

Deelnemers platform

Meer bekijken

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese