Beste infor­mateur, wat nou als we het radicaal anders doen?

Geplaatst op 15 april 2021

Beste informateur, wat nou als we het radicaal anders doen? Deze vraag legden we voor aan informateur Tjeenk Willink. Per brief, maar aangevuld met deze speciale audiobrief. Om hem uit te nodigen de belangrijke boodschap uit de audiobrief te beluisteren en mee te nemen in de samenstelling van een nieuw regeerakkoord.

Van regels naar relaties

In de ondersteuning aan cliëntenraden en binnen onze vernieuwingsbewegingen zien we dat heel veel mensen met hart en ziel in de zorg werken. Zij zijn met bevlogenheid bezig om de zorg te verbeteren. Maar de verhalen van mensen die zorg nodig hebben, hun naasten, medewerkers en andere betrokkenen zijn in wezen niet veranderd. Er is een algemeen gevoel dat de wetten en systemen belangrijker zijn geworden dan mensen. En dat is eerder erger geworden dan minder. Om tot een echte verandering te komen zullen we breder moeten nadenken wat voor maatschappij we willen zijn.

En dat is precies wat we in deze audiobrief uitspreken. Wat nou als we het radicaal anders doen? Wat als we van regels naar relaties gaan? Thom van Woerkom (coördinator LOC), Trees Flapper (voorzitter centrale cliëntenraad Noorderbreedte), Eva van Zelm (projectleider ‘Van regels naar relaties’ bij Topaz) en Marthijn Laterveer (coördinator LOC) delen hun ervaringen en visie hierop in de audiobrief.

Hier luister je de audiobrief aan de informateur via Anchor fm

Meer lezen

Wil je meer lezen over de vernieuwingsbewegingen? Neem eens een kijkje op het platform van Radicale vernieuwing verpleeghuiszorg, van Radicale vernieuwing zorgonderwijs of van Radicale vernieuwing langdurige ggz en lees hier meer over Radicale vernieuwing jeugdzorg.

Download artikel als PDF

Lees meer artikelen over:

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deelnemers platform

Meer bekijken

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese