Evaluatieon­derzoek aanbod LOC: Update

Geplaatst op 13 mei 2024

LOC ondersteunt cliëntenraden in hun werk. Zo werken we samen aan zeggenschap en waardevolle zorg voor iedereen die dat nodig heeft. Wij zijn er voor onze leden. En dat proberen we zo goed mogelijk te doen. Daarom is het essentieel dat we ons aanbod en diensten af en toe evalueren. Klopt wat we doen? En doen we dat goed? Specifieker: Weet je ons te vinden? Ben je op de hoogte van ons dienstenaanbod? Welke diensten neem je af? Ben je daar tevreden over? Wat mist er? Waar heb je behoefte aan?

Het evaluatieonderzoek, waar onze leden begin februari een uitnodiging voor hebben gekregen, is uitgevoerd door onderzoeks- en adviesbureau van Loveren & Partners. Dit bureau is actief in zorg en welzijn en doet onder andere onderzoek naar kwaliteit van zorg, cliënt- en medewerkerstevredenheid Eerdere positieve ervaringen met dit bureau zorgde ervoor dat we voor dit onderzoek weer bij van Loveren & Partners uitkwamen. 

Het onderzoek werd uitgevoerd in twee delen. Alle aangesloten cliëntenraden werden via de voorzitter en/of de ondersteuner uitgenodigd om een digitale vragenlijst in te vullen. De respons was bijna een kwart van onze leden. Een resultaat waar we tevreden mee kunnen zijn. Daarna heeft van Loveren steeksproefgewijs verdiepende interviews gehouden met leden.

Voorzichtige conclusies

Hoewel het onderzoeksrapport nog opgeleverd moet worden, zijn er al vast een aantal voorzichtige conclusies te delen. Men is tevreden over LOC. Onderlinge behoeftes zijn verschillend. De een heeft meer behoefte aan het samenkomen en ervaringen uitwisselen en de ander heeft meer behoefte aan informatie, bijvoorbeeld over zorgontwikkelingen uit de actualiteit. Onduidelijkheid bestaat er over de lidmaatschapsvormen en dat is een onderwerp dat al op de agenda staat van LOC om onder de loep te nemen.

Hoe verder?

In het volgende nummer van Zorg & Zeggenschap gaan we uitgebreid in op de uitkomsten van het onderzoek, vertellen we welke acties we gaan nemen en hoe we blijven werken aan de tevredenheid van onze leden. Daarvoor stellen we een adviesforum samen, dat de uitslag analyseert en conclusies trekt waarmee we de resultaten van het onderzoek kunnen verankeren in onze organisatie en aanbod.

Download artikel als PDF

Lees meer artikelen over:

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Op maandag 20 mei is LOC gesloten vanwege Pinksteren.

Deelnemers platform

Meer bekijken

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese