Nog enkele plekjes voor­zitterscur­sus GGZ

Geplaatst op 4 maart 2020

Voorzitters van cliëntenraden die lid zijn van LOC kunnen kosteloos deelnemen aan de drie-daagse voorzitterscursus. De training gaat specifiek in op de rol, verantwoordelijkheid en vaardigheden van de voorzitter. Met volop gelegenheid voor uitwisseling met andere (vice-)voorzitters. Een aanrader, en: er zijn nog enkele plekjes bij de cursus die start in maart voor voorzitters in de ggz-sector!  

Voorzitterscursus

LOC organiseert in het voorjaar 2020 opnieuw een cursus voor (vice-)voorzitters van lokale en centrale cliëntenraden in de sector Geestelijke Gezondheidszorg (GGz) en de sector Verpleging, Verzorging en Thuiszorg (VV&T) (de laatste is inmiddels volgeboekt). Voorzitters van cliëntenraden die lid zijn van LOC kunnen kosteloos deelnemen.

Inhoud cursusdagen

Tijdens cursusdag 1 en 2 gaat het over de visie van de cliëntenraad, de rol van de (vice-)voorzitter, aspecten van vergaderen, motiveren van leden en samenwerking met de ondersteuner.

Na ongeveer twee maanden is er een terugkombijeenkomst en staat de uitwisseling van ervaringen centraal. Deelname aan de terugkomdag is alleen mogelijk als aan cursusdag 1 en/of 2 is deelgenomen.

Het is mogelijk om voor één, twee of drie dagen in te schrijven. Trainers en adviseurs, verbonden aan LOC, José Broers, Karst IJszinga en Theo van Ooi, begeleiden de cursusdagen.

Meer weten?

Download artikel als PDF

Lees meer artikelen over:

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deelnemers

Alle deelnemers

Nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.