Portretten medezeg­genschap in de jeugdzorg | Desjo

Geplaatst op 4 oktober 2021

Binnen de jeugdzorg bestaat nog niet zo’n sterke cultuur van medezeggenschap als in andere sectoren in de zorg. Toch zetten vele mensen zich dagelijks in om ouders en jongeren te ondersteunen. Zodat iedereen het leven kan leiden dat bij hen past. En LOC helpt cliëntenraadsleden, vrijwilligers en professionals om dit fundament voor medezeggenschap te creëren.

De praktijk in beeld

De praktijk van medezeggenschap is mooi en verdient het om gezien en gehoord te worden. Daarom hebben we een aantal portretten gemaakt van verschillende mensen uit de jeugdhulp en jeugdbescherming. Om inzicht te geven in hun drijfveren en om te laten zien hoe waardevol het werk is. Maar ook zodat het duidelijk wordt dat iedereen zijn steentje bij kan dragen. We beginnen de serie met het verhaal van Desjo. Hij legt onder andere uit wat hem drijft in zijn werk voor andere jongeren met ervaringen in de jeugdzorg. En waarom ervaringsdeskundigheid zo enorm belangrijk is. “Als je snel ergens wil komen moet je alleen gaan. Als je ver wil komen, moet je het samen doen. Dus gebruik je stem.”

Deze week is Week van de Medezeggenschap!

Tijdens de Week van de Medezeggenschap van 4 tot en met 8 oktober komen alle facetten van het werk in een cliëntenraad voorbij. Met zowel online sessies als regionale bijeenkomsten is het mogelijk om elkaar te ontmoeten, ervaringen te delen en te leren van goede voorbeelden. En de medezeggenschap verder te ontwikkelen.

Meer weten?

  • Heb je vragen over hoe LOC kan ondersteunen bij de medezeggenschap in jouw organisatie? Neem telefonisch contact op de met de Vraagbaak via 030-2843200 of mail vraagbaak@loc.nl
  • Deel je voorbeelden en ervaringsverhalen via dit platform: praat ook mee.
Download artikel als PDF

Praat mee! (1)

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deelnemers platform

Meer bekijken

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese