Pub­licatie: ‘Het opzetten van een cliënten­raad’ voor jongeren en ouders

Geplaatst op 4 januari 2021

Per 1 juli 2020 is de Wet medezeggenschap cliënten zorginstellingen 2018 (Wmcz 2018) van kracht. Deze wet geldt ook voor aanbieders van jeugdzorg. Met het stappenplan in de brochure Het opzetten van een cliëntenraad helpen we jongeren en ouders die een cliëntenraad willen opzetten.

Inspiratie

Wettelijk gezien is de bestuurder verantwoordelijk voor het organiseren van de medezeggenschap. Een bestuurder moet daarom jongeren en ouders (waar nodig) ondersteunen bij het opzetten van een raad. Deze brochure is een hulpmiddel en dient ter inspiratie om te komen tot passende medezeggenschap. Bepaal samen met elkaar wat van toepassing is op je eigen situatie.

Meer weten?

  • Download hier de brochure Het opzetten van een cliëntenraad.
  • Met de invoering van de Wmcz 2018 vallen meer zorgorganisaties onder de reikwijdte van de wet. Met dit webinar helpen we geïnteresseerden aan een overzichtelijk stappenplan om te komen tot een nieuwe cliëntenraad.
  • Heb je behoefte aan ondersteuning bij het opzetten van een cliëntenraad? Of heb je een vraag over medezeggenschap? Neem gerust contact op met de Vraagbaak van LOC Jeugd via vraagbaak@loc.nl of 030 284 32 00. Onze adviseurs Jeugd helpen je graag.
Download artikel als PDF

Lees meer artikelen over:

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deelnemers platform

Meer bekijken

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese