Thema Week van de Psychiat­rie 2020: Betekenis­vol Meedoen

Geplaatst op 16 september 2019

In 2020 heeft de Week van de Psychiatrie het thema, Betekenisvol Meedoen. Hieronder lees je de toelichting op het thema.

“Het is belangrijk dat mensen, die te maken hebben met mentale uitdagingen, mee blijven doen of weer meer gaan doen in de samenleving. Gedacht kan worden aan rollen als: ouder, kind, broer, zus, collega, medewerker, student en vrijwilliger. En niet alleen patiënt, er is zoveel meer.

Het is belangrijk dat mensen deze rol actief invullen en daarbij geholpen worden als dat nodig is. Dan kan iedereen op een voor hem of haar Betekenisvolle manier Meedoen. Dat geeft zingeving, hoop en perspectief.

Betekenisvol Meedoen is helaas geen automatisme. Allerlei activiteiten van ervaringsdeskundigen (patiënten en naasten), hulpverleners en anderen die bevorderen dat mensen weer mee kunnen doen staan centraal in de Week van de Psychiatrie 2020.

Weer of blijven Meedoen op een manier die voor mensen Betekenisvol is: Betekenisvol Meedoen dus!

De Landelijke Werkgroep heeft het thema vastgesteld. In de week van 23 t/m 27 maart zullen de leden van de werkgroep weer een inspirerend congres organiseren. We wensen alle mensen in het land veel succes met het organiseren van mooie activiteiten in die week.

We willen landelijk graag aandacht geven aan alle lokale initiatieven. Om verbindingen te leggen en elkaar te inspireren. Organiseer jij iets, laat het hier dan graag weten!

Download artikel als PDF

Praat mee! (2)

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

willeke krijgsheld 4 jaar geleden

Dag Azad Qazaz,

In dit bericht kun je meer lezen over het programma van de Week van de Psychiatrie. Je kunt deelnemen aan de activiteiten, of zelf iets organiseren en doorgeven aan de organisatie.

https://www.clientenraad.nl/nieuws/programma-slotdag-week-van-de-psychiatrie-betekenisvol-meedoen/

Hartelijke groet! Willeke

Reageer op dit bericht
Azad Qazaz 4 jaar geleden

het is onduidelijk wat mijn rol zou zijn als ik mee doe?

Reageer op dit bericht

Deelnemers platform

Meer bekijken

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese