Programma slotdag Week van de Psychiat­rie – Betekenis­vol meedoen

Geplaatst op 3 maart 2020

De landelijke werkgroep van de Week van de Psychiatrie organiseert op zaterdag 28 maart 2020 het afsluitende congres van de Week van de Psychiatrie 2020 in het raadhuis van Utrecht. Iedereen is welkom. Van jong tot oud, of je nou bekend bent met psychische problemen of niet en gewoon nieuwsgierig bent. We hopen met de Week van de Psychiatrie een brug te slaan tussen mensen in de samenleving en hen in staat te stellen om op een open manier met elkaar in gesprek te gaan. LOC ondersteunt de organisatie van de week van psychiatrie en beveelt de activiteiten van harte aan!

Programma slotdag 28 maart – Betekenisvol meedoen

Let op: in verband met de ontwikkelingen en geldende adviezen rondom het coronavirus is deze bijeenkomst afgelast. LOC annuleert alle bijeenkomsten tot 1 april, meer informatie lees je in dit bericht

Het volledige programma van de landelijke slotconferentie van de week van de psychiatrie is inmiddels bekend. Je kunt het programma hier bekijken en je aanmelden.

Organiseer je zelf iets?

Ook op andere locaties worden activiteiten georganiseerd. Kijk voor het actuele overzicht van de activiteiten op www.weekvandepsychiatrie.nl. Organisaties die zelf initiatieven organiseren tijdens de Week van de Psychiatrie – initiatieven die passen bij het thema van 2020 Betekenisvol Meedoen – kunnen dit laten weten via een berichtje aan jrvdtol@aol.com; dan wordt de activiteit zo spoedig mogelijk vastgelegd op de website.

Betekenisvol meedoen

Het is belangrijk dat mensen, die te maken hebben met mentale uitdagingen, mee blijven doen of weer meer gaan doen in de samenleving. Gedacht kan worden aan rollen als: ouder, kind, broer, zus, collega, medewerker, student en vrijwilliger. En niet alleen patiënt, er is zoveel meer.

Het is belangrijk dat mensen deze rol actief invullen en daarbij geholpen worden als dat nodig is. Dan kan iedereen op een voor hem of haar Betekenisvolle manier Meedoen. Dat geeft zingeving, hoop en perspectief.

Betekenisvol Meedoen is helaas geen automatisme. Allerlei activiteiten van ervaringsdeskundigen (patiënten en naasten), hulpverleners en anderen die bevorderen dat mensen weer mee kunnen doen staan centraal in de Week van de Psychiatrie 2020.

Weer of blijven Meedoen op een manier die voor mensen Betekenisvol is: Betekenisvol Meedoen dus

Meer weten?

Download artikel als PDF

Lees meer artikelen over:

Praat mee! (2)

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Douwe Dronkert 3 jaar geleden

Hoi,

Zijn de livestream-opnames ook na de slotdag nog terug te kijken?

Met hartelijke groeten

Reageer op dit bericht
LOC Cliëntenraden 3 jaar geleden

Beste Douwe,
De opnames zijn (ook na de slotdag) te bekijken via het YouTubekanaal en de Facebookpagina van Out of the Box TV via de volgende linkjes:
www.youtube.com/…IPDsnvEKyw
www.facebook.com/…ftheboxtv/
Prettige dag verder,
Team clientenraad.nl

Reageer op dit bericht

Deelnemers platform

Meer bekijken

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese