Vertraging publicatie model medezeg­genschapsregeling

Geplaatst op 2 april 2020

Eerder hebben we aangegeven dat het model voor de medezeggenschapsregeling op 3 april gepubliceerd zou worden. Vanwege de coronacrisis kan deze doelstelling niet gehaald worden. Lees de toelichting in onderstaand bericht.

Vertraging modelregeling

We werken intensief samen met de brancheorganisaties voor dit model, omdat een tweezijdig model ons inziens bijdraagt aan goede medezeggenschap. De coronacrisis heeft gezorgd voor een enorme toename in vragen, mails en telefoontjes voor de (juridisch) adviseurs van de branches en LOC. Dit leverde vertraging op in de afrondende fase van de modelregeling. Helaas kunnen we daarom het model nog niet publiceren. We houden raden via de wekelijkse nieuwsbrief op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen.

Ingang Wmcz 2018

Veel cliëntenraden zullen waarschijnlijk kijken naar de deadline van 1 januari 2021. We willen iedereen geruststellen met het volgende: op 1 januari 2021 is het reëel dat zorginstellingen nog geen definitieve medezeggenschapsregeling hebben. Dat is niet erg, zolang instellingen kunnen aantonen dat zij hier actief mee bezig zijn. Het proces om te komen tot nieuwe afspraken in de medezeggenschap staat nu even stil. We hopen dat zowel zorginstellingen en cliëntenraden zo snel mogelijk weer aan de slag kunnen.

Meer weten?

  • De vraagbaak van LOC staat voor je klaar om je te woord te staan en eventuele vragen te beantwoorden. Van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17. 00 uur kun je bellen naar 030 284 32 00 of mail naar vraagbaak@loc.nl
Download artikel als PDF

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deelnemers platform

Meer bekijken

Nieuwste vacatures

Voorzitter CCR Parttime | Flexibel
Alle vacatures

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese