Week van reflectie maakt goede zorg zichtbaar met inspireren­de activiteiten in het hele land

Geplaatst op 11 november 2019

Het belooft weer een inspirerende Week van reflectie in de zorg te worden met enthousiaste deelnemers en activiteiten in het hele land. Zorginstellingen, jeugdhulporganisaties, opleidingen en andere betrokkenen organiseren in de Week van reflectie inspirerende activiteiten. De twaalfde Week van reflectie gaat op maandag 25 november 2019 van start met het bijzondere congres ‘Toekomst van de zorg; Ruimte voor ethiek & reflectie’.

Verpleegkundigen, verzorgenden, artsen, specialisten, jeugdhulpprofessionals, bestuurders, cliënten en andere betrokkenen gaan tijdens de Week van reflectie in gesprek over goede zorg, en morele vragen en dilemma’s in de dagelijkse praktijk. Ruimte voor reflectie in de dagelijkse hectiek. De kwaliteit van de zorg staat centraal, met aandacht voor ethiek, zingeving, ethische reflectie en moreel beraad. LOC draagt deze week al jaren een warm hart toe.

Startsein Week van reflectie

Drs. Jacobine Geel, voorzitter GGZ Nederland, geeft op maandag 25 november 2019 het startsein voor de landelijke Week van reflectie tijdens het congres ‘Toekomst van de zorg; Ruimte voor ethiek & reflectie’.

Meedoen aan Week van reflectie; met hart & ziel voor goede zorg

Zorginstellingen, jeugdhulp, jeugdgezondheidszorg, welzijn, opleidingen en andere betrokkenen organiseren tijdens de Week van reflectie inspirerende activiteiten, die laten zien hoe binnen de eigen organisatie met hart & ziel wordt gewerkt aan goede zorg. Deelnemers verbinden de activiteiten met thema’s die actueel zijn binnen de eigen organisatie. De Week van reflectie laat zien wat er goed gaat in de zorg, met positieve praktijkvoorbeelden en verhalen. Bekijk overzicht van deelnemers…

Activiteitenagenda Week van reflectie 2019

Doe mee aan de Week van reflectie, en laat de mooie initiatieven in uw organisatie zien. Je kunt activiteiten aanmelden voor de Activiteitenagenda. De Activiteitenagenda trekt jaarlijks ruim 345.000 bezoekers, en betekent veel publiciteit voor je activiteiten. Meedoen en op zoek naar inspiratie? Bijdragen zijn welkom. Bekijk de Activiteitenagenda Week van reflectie 2019 en lees meer over aanmelden activiteiten.

Startcongres Week van reflectie met topsprekers en drie workshoprondes

De Week van reflectie gaat op maandag 25 november 2019 van start met het congres ‘Toekomst van de zorg; Ruimte voor ethiek & reflectie’. Een inspirerend programma met presentaties van topsprekers:

  • prof. dr. Anja Machielse, hoogleraar ‘Empowerment van kwetsbare ouderen’, Universiteit voor Humanistiek;
  • dr. Theo Niessen, Associate Lector, Lectoraat Persoonsgerichte praktijkvoering, Fontys Hogescholen;
  • Illya So er, directeur Ieder(in), netwerk voor mensen met een beperking of chronische ziekte;
  • en Tim van Iersel, ethicus en geestelijk verzorger WoonZorgcentra Haaglanden.

Er zijn drie praktijkgerichte en interactieve workshoprondes. Een boeiend congres vol praktische inzichten. Er zijn nog een paar plaatsen. U bent van harte welkom. Lees alles over het congres…

Complimentenweek

De Week van reflectie is Complimentenweek. Laat in de Week van reflectie weten dat
je alle inzet voor goede zorg waardeert. Stuur de Complimentenkaart naar collega’s, medewerkers en vrijwilligers in je organisatie.

Alle complimenten laten zien hoe er met hart & ziel wordt gewerkt in de zorg. Download de Complimentenkaart…

Brede samenwerking; initiatief & organisatie

De Week van reflectie is een breed samenwerkingsverband van zorginstellingen, jeugdhulporganisaties, cliënten- en patiëntenraden, Commissies Ethiek, opleidingen, jeugdgezondheidszorg, partners Week van reflectie, regioambassadeurs en andere betrokkenen in het hele land.

Initiatief en concept: AnneMarie Bloemho en Jack van Raay, Ethiek Academy, al twaalf jaar de enthousiaste organisatoren van de Week van reflectie en het startcongres. Gezamenlijke ambitie: de mooie initiatieven in de zorg laten zien en een positieve bijdrage leveren aan de kwaliteit van de zorg.

Meer weten?

  • Bezoek de website www.weekvanreflectie.nl
  • Alle vragen over de Week van reflectie en het startcongres:
    • Reflectieteam telefoon 0561 47 51 67 of e-mail info@weekvanreflectie.nl
Download artikel als PDF

Lees meer artikelen over:

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deelnemers platform

Meer bekijken

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese