“Wij zijn toezichthouder vanuit vertrouwen” | Terug­kijken interview met Inspectie

Geplaatst op 7 oktober 2021

Tijdens de Week van de Medezeggenschap 2021 sprak LOC-coördinator Thom van Woerkom met Inspecteur-generaal Eckenhausen. Hoe geeft de Inspectie vorm aan het toezicht? Hoe verliep dat tijdens coronatijd? Cliëntenraden en de Inspectie voeren regelmatig het gesprek met elkaar. Bij ieder locatiebezoek probeert de Inspectie met de cliëntenraad te spreken. Om te horen hoe de praktijk van de dagelijkse zorg verloopt. In de Wmcz 2018 is vastgelegd dat de Inspectie ook toezicht houdt op de staat van de medezeggenschap. Hoe geeft de Inspectie daar nu invulling aan?

Terugkijken interview

Het terugkijken van het interview duurt iets meer dan een half uur. Je kunt dit op je eigen moment terugkijken en, wanneer je dat wil, tussendoor pauzeren.

Voor wie?

Het terugkijken van de webinar is zinvol voor cliëntenraden uit alle sectoren, ondersteuners van cliëntenraden en andere geïnteresseerden.

Kosten

Het terugkijken van dit webinar is kosteloos voor cliëntenraden die lid zijn van LOC, hun ondersteuner en voor deelnemers aan de Week van de Medezeggenschap.
Voor niet-leden bedragen de kosten 25 euro per persoon.

Interview terugkijken

Wil je dit gesprek terugkijken? Stuur een mailtje naar de vraagbaak van LOC: vraagbaak@loc.nl. Je ontvangt vervolgens een directe link naar dit interview.

Meer weten?

  • Neem dan contact op met de vraagbaak van LOC. Van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17. 00 uur kun je bellen naar 030 284 32 00 of mail naar vraagbaak@loc.nl

Download artikel als PDF

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deelnemers platform

Meer bekijken

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese