Zomer­nummer Zorg & Zeg­genschap: Een frisse start

Geplaatst op 1 juli 2019

Een bijzonder zomernummer van het LOC-tijdschrift Zorg & Zeggenschap is uit! De eerste editie met een vernieuwde indeling en een ander uiterlijk. Dit sluit aan bij de communicatie-vernieuwing die LOC dit jaar uitvoert. Een dezer dagen valt het tijdschrift bij abonnees en LOC-leden in de brievenbus. 

Aansprekende praktijkverhalen

Dit nummer van Zorg & Zeggenschap staat weer boordevol met artikelen over actuele ontwikkelingen, bevat het katern over Radicale vernieuwing verpleeghuiszorg en rubrieken zoals De Binding, Vraagbaak en Cliënt & Raad. We geven een overzicht van de belangrijkste wijzigingen in de nieuwe Wet medezeggenschap (Wmcz 2018) en van de ondersteuning die LOC hierbij biedt. In aansprekende praktijkverhalen uit de ouderenzorg, jeugdhulp en ggz laten we zien wat mensen bezighoudt en wat ze belangrijk vinden in zorg en welzijn. Zoals het verhaal van Per Saldo directeur Aline Molenaar. Zij was nauw betrokken bij de totstandkoming van het persoonsgebonden budget en zegt: “al mijn mankementen hebben me gemaakt tot wie ik ben”.

Lees direct een aantal interessante artikelen uit Zorg & Zeggenschap:

U kunt ook het hele tijdschrift downloaden:

We horen graag via de Vraagbaak (vraagbaak@loc.nl of 030 284 32 00) of alle vernieuwingen aansluiten bij de behoeften!

Katern Radicale vernieuwing verpleeghuiszorg

Het hart van dit nummer bevat het katern Van regels naar relaties, met nieuws uit de beweging Radicale vernieuwing verpleeghuiszorg. Soms zien mensen Radicale vernieuwing verpleeghuiszorg als een project. Dat veronderstelt dat je na een poosje klaar bent en weer iets anders kunt gaan doen. Maar we merken steeds meer dat dat niet klopt. De bedoeling van radicale vernieuwing is dat we de zorg weer mét, rond en vanuit mensen organiseren. Dat gaat niet vanzelf en is zeker niet in één of twee jaar klaar. Lees in het katern over de publicatie die onderwijsvernieuwing in kaart brengt, het inspiratiefestival, actieonderzoek en meer nieuws. Download het katern als pdf of lees het katern via Issuu hieronder:

Meer over Radicale vernieuwing

Laatste ontwikkelingen, bijeenkomsten, publicaties, deelnemers en meer vind je op www.radicalevernieuwing.nl

Eerdere edities & abonnementen

Zorg & Zeggenschap is een kwartaaluitgave van LOC Waardevolle zorg. Alle bij LOC aangesloten cliëntenraden ontvangen het tijdschrift gratis in tweevoud. Een (extra) abonnement is mogelijk voor 50 euro per jaar. Neem hiervoor contact op met LOC Zeggenschap in zorg: tel. (030) 284 32 00 of e-mail abonnees@loc.nl

Ga naar eerdere edities van LOC tijdschrift Zorg & Zeggenschap

Op de hoogte blijven

Via onze gratis wekelijkse e-mail nieuwsbrief blijft u op de hoogte over actuele ontwikkelingen rondom medezeggenschap. Voor updates over andere ontwikkelingen en vernieuwing in zorg en welzijn in het LOC-netwerk, zoals over Radicale vernieuwing verpleeghuiszorg, radicale onderwijsvernieuwing voor zorg en welzijn of het ggz debat, abonneer je gratis op de maandelijkse e-mail nieuwsbrief.

LOC cursus en training

In de Inspiratiegids voor cursussen en trainingen van LOC  staat een overzicht van de vaak op maat aangeboden opleidingen van LOC voor cliëntenraden en ondersteuners. 

LOC biedt veel gratis opleidingen aan voor cliëntenraadsleden, zodat zij hun werk zo goed mogelijk kunnen doen. Zie bijvoorbeeld: Basiscursus en actuele workshops ‘De nieuwe Wmcz 2018’

Download artikel als PDF

Lees meer artikelen over:

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Op maandag 20 mei is LOC gesloten vanwege Pinksteren.

Deelnemers platform

Meer bekijken

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese