Gratis; take my money ..niet?? Jeugdzorg medezeg­genschap gratis begeleid…

Vaak hoor je, "daar is wel een potje voor" of juist " het potje is op"…minder vaak hoor je… "ik heb een potje ervoor maar niemand wilt het gebruiken".

In 2022 mag Loc van VWS jeugdhulpaanbieders helpen om medezeggenschap goed te organiseren of nieuw op te zetten. Loc heeft daar een flink potje voor gekregen, nu de organisaties nog. En dat is het gekke…die staan dus niet te springen. Nou ja, misschien weten we elkaar niet te vinden, de meerwaarde niet over te brengen of…..

Natuurlijk snap ik ook dat je alsnog inzet moet hebben, tijd en mensen om dit thema op te pakken. Dus "gratis" is ook maar een beperkt begrip. Maar juist met die inzet van tijd nu, ga je straks die meerwaarde van medezeggenschap ervaren. En de ruimte en aansluting die dat biedt. Door samen de schouders eronder te zetten doe je (eerder) wat past, wat klopt en wat effect heeft op passende wijze. Loc weet met alle ervaring uit het land heel goed daarin op maat te helpen. Dat willen we nu graag weer doen. Dus hier….neem ons potje…

Hoe kunnen we jeugdhulpaanbieders bereiken? Wat missen we, waar zijn onze blinde vlekken? Wil jij meedenken? Wil jij ons linken…please do! 

Ik gun het alle jongeren en families en ouders en naasten, vertegenwoordigers en organisaties zo!! Goed gestructureerde, continue invloed van diegenen die de hulp ontvangen, het samen doen…want als het om jou gaat, kan het toch niet zonder jou??

Download artikel als PDF

Praat mee! (2)

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leonie van Oosterum 1 jaar geleden

dag Tiske,

Ik heb vanuit mijn instelling de vraag gekregen om een Jongerenraad op te starten voor AMVers en ben daarmee al aan de slag door eerst maar eens informatie te verzamelen.

Ik zou graag gebruik willen maken van dit aanbod, kan denk ik de hulp wel gebruiken!

Zullen we contact leggen?

groet,

Leonie van Oosterum

Reageer op dit bericht
Tiske Boonstra 1 jaar geleden

Dag Leonie,

Ja tof! Heel graag. We mailen en dank voor je reactie!

Reageer op dit bericht

Bijdragen?

Op de Praat mee-pagina’s worden allerlei berichten geplaatst met vragen, antwoorden, tips, oproepen, blogs en vlogs van mensen die betrokken zijn bij LOC. Van mensen uit de kern van het netwerk tot mensen die LOC en haar visie een warm hart toedragen. Iedereen kan bijdragen. Daarom komt niet alles wat er geplaatst wordt, per se overeen met wat LOC vanuit haar visie vindt.

Praat ook mee >

Vragen? Mail webmaster@loc.nl of bel 030 284 3200.

Deelnemers platform

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese