In gesprek over kwaliteitsplan: hoe lenig ben jij?

Laatst las ik in het boek ‘Socrates op Sneakers’ van Elke Wiss (een aanrader) op pagina 18 een bijzondere uitdrukking: ‘perspectivistische lenigheid’ staan. Het is het vermogen om buiten je eigen kader, opinies, opvattingen te denken.

3 perspectieven

Socrates was een filosoof; hij stelde steeds weer vragen en pas als hij geen vragen meer had, vormde hij zich een mening. Nieuwsgierig te zijn naar het perspectief van de ander, zonder er iets direct wat te vinden.

Dat is wat we met elkaar willen doen in de online sessies ‘Zorgkantoor, cliëntenraad en bestuurder in gesprek over het kwaliteitsplan’ tijdens de Week van de Medezeggenschap. We belichten we vanuit 3 perspectieven hoe (het proces van) een kwaliteitsplan bijdraagt aan de zeggenschap van mensen over hun eigen leven.

Zorgkantoor, cliëntenraad en bestuurder

De sessies‘Zorgkantoor, cliëntenraad en bestuurder in gesprek over het kwaliteitsplan’ zijn op:

  • Maandag 4 oktober 10.00 uur
  • Dinsdag 5 oktober 10.00 uur
  • Woensdag 6 oktober 13.00 uur

Vanuit welk perspectief zou jij vragen stellen? Hoe luister jij naar het antwoord gezien vanuit een ander perspectief? Hoe lenig ben jij?

Meer informatie en aanmelden via www.weekvdmedezeggenschap.nl

Download artikel als PDF

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bijdragen?

Op de Praat mee-pagina’s worden allerlei berichten geplaatst met vragen, antwoorden, tips, oproepen, blogs en vlogs van mensen die betrokken zijn bij LOC. Van mensen uit de kern van het netwerk tot mensen die LOC en haar visie een warm hart toedragen. Iedereen kan bijdragen. Daarom komt niet alles wat er geplaatst wordt, per se overeen met wat LOC vanuit haar visie vindt.

Praat ook mee >

Vragen? Mail webmaster@loc.nl of bel 030 284 3200.

Deelnemers platform

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese