Kosten voor interne en externe wasserij

Een tijd geleden heeft het Nibud in opdracht van LOC een onderzoek gedaan naar de waskosten in de zorg. Op basis hiervan is een richtbedrag opgesteld, die we jaarlijks aanpassen op basis van de inflatiecijfers. Dit bedrag helpt raden in het gesprek met de zorgorganisatie over de waskosten. Nu krijgen we ook regelmatig signalen binnen dat organisaties hogere bedragen hanteren, omdat het anders niet rendabel is en/of de realiteit anders is geworden. 

Hoe is dat binnen jullie organisatie? Welke waskosten worden berekend? En is dat voor een interne of externe wasserij? We horen het graag! Zo krijgen we helder in hoeverre de waskosten zijn gestegen.

Download artikel als PDF

Praat mee! (6)

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sven 2 jaar geleden

Bij de Stichting Anton Constandse (een RIBW in Haaglanden) worden er geen waskosten gerekend. Alle cliënten binnen de beschermende woonvormen hebben intern toegang tot wasmachines en drogers. Bij cliënten die begeleid zelfstandig wonen (tussenvorm waarbij je huurt van de stichting en met andere cliënten samenwoont) worden er ook wasmachines en drogers gefaciliteerd, maar dit wordt doorberekend in de huurprijs.

Reageer op dit bericht
Benita 2 jaar geleden

Wij betalen nu €80,- voor de was die nu nog door het personeel van de afdeling wordt gedaan. Dit is een onderdeel van het kleinschalig wonen van de bewoners. Bewoners wonen in een beschermde omgeving omdat zij allen dementerend zijn of een andere vorm hebben zodat thuis wonen geen optie meer is. Helaas heeft hogerhand zonder instemming van de cliëntenraad het besluit genomen dat de was uitbesteed moet gaan worden. Erg want juist het was vouwen met de bewoners geeft het huiselijke karakter en daarbij is het maar de vraag hoe straks de was terug gaat komen. Wij zijn er niet blij mee in het ieder geval.

Reageer op dit bericht
Marianne 2 jaar geleden

Mijn moeder betaalt €83 voor de externe wasserij.

Reageer op dit bericht
Marion Heemskerk 2 jaar geleden

Ik betaal voor mijn moeder rond  € 135,00 per maand externe wasserij

Reageer op dit bericht
Maria Bond 2 jaar geleden

Hoi,ik betaal €99,95 voor mijn was.

liefs,Maria

Reageer op dit bericht
2 jaar geleden

82,30 euro per maand voor externe wasserij

Reageer op dit bericht

Bijdragen?

Op de Praat mee-pagina’s worden allerlei berichten geplaatst met vragen, antwoorden, tips, oproepen, blogs en vlogs van mensen die betrokken zijn bij LOC. Van mensen uit de kern van het netwerk tot mensen die LOC en haar visie een warm hart toedragen. Iedereen kan bijdragen. Daarom komt niet alles wat er geplaatst wordt, per se overeen met wat LOC vanuit haar visie vindt.

Praat ook mee >

Vragen? Mail webmaster@loc.nl of bel 030 284 3200.

Bijeenkomsten

Meer

Deelnemers platform

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese