Vrij­willigers (opnieuw) enthousias­meren

Tijdens de lockdowns is het vrijwilligerswerk binnen zorgorganisaties compleet afgeschaald. Vrijwilligers konden nauwelijks hun normale rol invullen.

We horen van cliëntenraden dat het een uitdaging is om vrijwilligers weer aan te haken, terwijl hun bijdrage vaak juist zo ontzettend waardevol is voor de mensen die zorg ontvangen.

Welke acties zijn binnen jullie zorgorganisatie op touw gezet om vrijwilligers opnieuw te enthousiasmeren? Ofwel nieuwe bronnen van vrijwilligers aan te boren, nieuwe samenwerkingen aan te gaan? Wie o wie heeft goede voorbeelden om te delen?

 

Download artikel als PDF

Lees meer artikelen over:

Thema's: Coronavirus

Praat mee! (1)

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Claire LaHeij-Klijn 2 jaar geleden

Hoi Willeke, Bij de Parnassiagroep werken veel vrijwilligers met veel plezier. De organisatie doet er alles aan om het de medewerkers en de cliëntenraad naar de zin te maken. Dus dat is dik in orde. Wat de vrijwilligers betreft bij vluchtelingenwerk is het een ander verhaal, daar is het liefdewerk oud papier. Mensen willen over het algemeen echt wel helpen maar als je vrijwilligers wilt behouden denk ik dat je goed moet kijken of ze op de juiste plek zitten en zorgen dat ze er in geen geval geld bij moeten leggen. Tot zover mijn bijdrage. Wordt vervolgd, Groetjes Claire

Reageer op dit bericht

Bijdragen?

Op de Praat mee-pagina’s worden allerlei berichten geplaatst met vragen, antwoorden, tips, oproepen, blogs en vlogs van mensen die betrokken zijn bij LOC. Van mensen uit de kern van het netwerk tot mensen die LOC en haar visie een warm hart toedragen. Iedereen kan bijdragen. Daarom komt niet alles wat er geplaatst wordt, per se overeen met wat LOC vanuit haar visie vindt.

Praat ook mee >

Vragen? Mail webmaster@loc.nl of bel 030 284 3200.

Deelnemers platform

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese