2e #pod­castjeugdhulp: Robbin van der Zanden

Geplaatst op 20 februari 2019

Als ik er nu op terugkijk dan leek ik een beetje op een doorschuifkind. Ik werd steeds met goede hoop ergens geplaatst en na een tijdje moest ik weer weg. Die teleurstelling hakt er na verloop van tijd wel in.”…”Wat mij hielp? Die ene hulpverlener die mij er op blééf wijzen dat ik het zelf moest doen, dat ik zelf in actie moest komen, dat niemand anders het voor mij ging doen. Én dat ze daarbij geen 9 tot 5 mentaliteit had. Dat ze ook ’s avonds nog een berichtje stuurde als ze zag dat ik contact had gezocht. Dat was voor mij zo belangrijk. Goede hulp zit ‘m voor mij in die kleine dingen.”

Een fragment uit het openhartige en leerzame gesprek met Robbin van der Zanden: werkzaam als ervaringsdeskundige bij jeugdhulpaanbieder Oosterpoort waar hij eerder zelf begeleiding kreeg. Het is de tweede podcast in een reeks van 6 afleveringen die we deze week en volgende week verspreiden. 

Luister naar het hele interview met Robbin (Soundcloud account LOC Jeugd).

Over het project: 6 verhalen, 6 podcasts

Zoals vorige week aangekondigd, delen we deze week en volgende week zes podcasts. Zes mensen die allemaal vanuit een andere rol met jeugdhulp te maken hebben (gehad) en op zeer persoonlijke en openhartige wijze vertellen over hun ervaring, mening en ideeën. Zo deelden we gisteren de eerste podcast: het gesprek met Narita Derks, ervaringsdeskundige. We hopen dat al deze verhalen door zoveel mogelijk mensen gehoord worden. En dat het bijdraagt aan het gesprek over jeugdhulp: wat gaat er goed? En wat kan er beter? Wat werkt? Wat werkt niet?

Verspreiding podcasts

We vragen aan zoveel mogelijk mensen om deze bijzondere gesprekken te delen met de eigen achterban en partners. Wat de beste manier is, of via welke kanalen, is aan iedere organisatie om zelf te bepalen. Vanuit LOC Jeugd delen we het in ieder geval hier via ons platform en via onze sociale mediakanalen: FacebookLinkedIn en Twitter onder #podcastsjeugdhulp.

Download artikel als PDF

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deelnemers platform

Meer bekijken

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese