Online sparsessie (mede)zeg­genschap naar de buurt/​wijk (VOL)

  • 13 maart 2024
  • 10:00 - 11:30
  • Online,vanaf je eigen locatie

Aanmelden voor deze bijeenkomst is niet meer mogelijk. De volgende sessie is op 22 mei.

Tijdens deze online sparsessie gaan we in gesprek over de zoektocht die nu in de samenleving plaatsvindt over zorg en welzijn. We willen toewerken naar een nieuw samenspel en de invloed op zorg en hulp weer dichtbij mensen leggen: “(mede)zeggenschap naar de buurt of wijk” 

In deze zoektocht schetsen we samen een nieuw perspectief op de zeggenschap over en de organisatie van zorg: het is tijd dat mensen in hun wijk of dorp kunnen bepalen hoe zij zorg en welzijn georganiseerd willen hebben. Wat wij allemaal samen kunnen organiseren en wat we als individuen/gemeenschappen van organisaties nodig hebben.

Dit vraagt om een omkering van denken. We zijn benieuwd naar jouw ideeën hierbij! Knelpunten delen, maar ook goede voorbeelden en hardop samen nadenken wat er nu nodig is om die zoektocht samen verder door te zetten. Een eerste sparsessie van vijf totaal. 

In de loop van 2024 hopen we dan samen fundamenten en voorwaarden naar voren te halen vanuit alle betrokken perspectieven die nodig zijn voor die beweging. Samen bepalen we hoe we doorpakken. Alleen samen maak je waardevolle zorg. 

Voor wie?

Deze sparsessie is open voor leden van cliëntenraden, deelnemers aan vernieuwingsbewegingen en andere geïnteresseerden. Juist verschillende perspectieven brengen nieuwe inzichten en ideeën. 

Hoe werkt een online sparsessie?

De sparsessie wordt online verzorgd door één van de LOC-adviseurs, maar we gaan vooral met elkaar in gesprek, sparren, uitwisselen, brainstormen en samen bedenken wat ieder in de eigen situatie met dit onderwerp kan doen. Alle deelnemers doen vanaf hun eigen locatie mee aan de online sparsessie.
Ongeveer een week van tevoren ontvang je een duidelijke instructie hoe de sparsessie precies in zijn werk gaat.

Wat heb ik nodig om mee te doen?

Om deel te kunnen nemen aan deze online Sparsessie heb je een beeldscherm nodig (computer, iPad, eventueel telefoon), met goed werkend internet. Mocht je dit niet hebben, en zou je wel graag mee willen doen? Neem dan contact op met de vraagbaak van LOC. Van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17. 00 uur kun je bellen naar 030 284 32 00 of mail naar vraagbaak@loc.nl

Aanmelden

Aanmelden voor deze sparsessie is niet meer mogelijk. De volgende sessies zijn op 22 mei, 7 augustus, 25 september en 27 november. Houdt de agenda in de gaten voor meer info.

De sparsessies zijn gratis.

Meer weten

Bekijk als opwarmer voor het gesprek deze video:

 https://www.youtube.com/watch?v=o5HlkxYtiHk of bekijk de video over ’t Laêfhoes

Of lees alvast dit artikel Naar een nieuw samenspel in zorg en hulp, met inwoners in de regie

> Voorbeelden van nieuw samenspel en de kracht van de lokale gemeenschap leerden we kennen tijdens meet-ups bij Het 8ste Werk in Kampen, Zorgvrijstaat in Rotterdam, De Holm in Het Hogeland, en Austerlitz Zorgt in Austerlitz. Ook komend jaar organiseren we meet-ups bij inspirerende initiatieven. Houd daarvoor de agenda in de gaten!

Deelnemers platform

Meer bekijken

Nieuwste vacatures

Voorzitter CCR Parttime | Flexibel
Alle vacatures

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese