Hoe geef je goede samen­werking vorm tussen jongeren, ouders, de cliënten­raad en de organisatie?

Geplaatst op 18 april 2022

Sinds twee jaar begeleidt LOC jeugdzorgaanbieders bij het vormgeven van de samenwerking tussen jongeren, opvoeders, de cliëntenraad en de organisatie. Dit doen we omdat zij aangeven zoekende zijn dit op de juiste manier te doen. Of omdat het onvoldoende van de grond komt. Ook dit jaar bieden we kosteloos ondersteuning aan jongeren, ouders en jeugdhulpaanbieders die aan de slag willen om medezeggenschap in te richten of verder te versterken.

Kosteloze ondersteuning versterken medezeggenschap jeugdzorg

Samen met bestuurders, jongeren, ouders en professionals binnen je eigen organisatie ontdekken we de meerwaarde van medezeggenschap in jullie specifieke situatie. Met elkaar besteden we gedurende een periode volop aandacht aan een visie op medezeggenschap, een passende structuur, heldere afspraken en het samenstellen van een team. Tijdens een online introductie geven we meer informatie over wat een traject inhoudt. Doe mee aan een van de online introducties op: 26 april, 28 april of 12 mei. Meer informatie en aanmelden.

Bekijk ook deze animatie over de aanpak om te komen tot betekenisvolle samenwerking:


De publicatie Medezeggenschap passend vormgeven beschrijft op hoofdlijn hoe je met dit onderwerp gedegen en zorgvuldig aan de slag gaat. Meer weten? Of ook behoefte aan ondersteuning? Neem dan contact met ons op.

Praktijkvoorbeelden:

Hoe je medezeggenschap betekenisvol organiseert, is niet altijd eenvoudig of iets wat je er ‘even bij doet’. Ook Jeugdhulporganisatie Youké ging met LOC op zoek naar effectieve medezeggenschap. Lees hier meer over dit traject en de opbrengsten:

Download artikel als PDF

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deelnemers platform

Meer bekijken

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese