Nieuwe basis­cursus­sen medezeg­genschap (gratis voor leden LOC)

Geplaatst op 13 januari 2020

Dit voorjaar start opnieuw een reeks basiscursussen. Op verschillende plaatsen in het land staan de trainers van LOC klaar om je uitgebreid te informeren over de (nieuwe) Wet medezeggenschap cliënten zorginstellingen 2018. En de betekenis daarvan voor de praktijk van medezeggenschap en de rol van de cliëntenraad. LOC biedt met deze cursussen volop de gelegenheid om kennis op te doen over medezeggenschap. Voor leden van LOC (en hun ondersteuner) is deelname aan de basiscursussen gratis.

Inhoud basiscursus

De Wmcz 2018 komt eraan en dat betekent veel voor de rechten en plichten van cliëntenraden. Tijdens het ochtendprogramma worden de deelnemers uitgebreid meegenomen door alle onderdelen van deze nieuwe wet. En wat het in de praktijk gaat betekenen voor cliëntenraden. Onze trainers werken tijdens het ochtendgedeelte aan een stevig fundament bij alle deelnemers.

Na een welverdiende lunch is het tijd voor een gesprek over de praktijk van medezeggenschap. Tijdens het werk in de cliëntenraad komen leden vaak situaties tegen die ze graag in een breder verband willen bespreken. In het middaggedeelte besteden we uitgebreid aandacht aan een paar ingebrachte situaties. Een aantal voorbeelden: het contact tussen bestuurder en raad, de praktijk van adviseren,  betrokkenheid bij zorginkoop en het stappenplan voor de Wmcz 2018.

Data en locaties

Kun je deze data niet?

LOC helpt je graag verder:

  • Op de pagina Wmcz 2018 staan verschillende hulpdocumenten om je te informeren en op weg te helpen met de wijzigingen die eraan komen met de Wmcz 2018
  •  LOC organiseert ook cursussen ‘in company’, dus op maat. Zie de LOC-Inspiratiegids cursussen en trainingen voor alle mogelijkheden. Of neem contact op met de LOC-Vraagbaak voor meer informatie: vraagbaak@loc.nl of bel (030) 284 32 00.

Lid worden?

Klik hier voor alle lidmaatschapsvoordelen en verdere informatie en inschrijving.

Download artikel als PDF

Praat mee! (2)

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Henk Smets 1 maanden geleden

Wet Zorg en Dwang. De insteek van de wet is helemaal goed: nee, tenzij…… Ieder mens heeft het recht om in vrijheid te leven en eigen keuzes te maken.
Maar verder……: de wet ademt wantrouwen uit en miskent het professionalisme van zorgorganisaties en cliëntenraden.
Werk aan de winkel voor Radicale vernieuwing.

Reageer op dit bericht
Douwe Dronkert 1 maanden geleden

Dag Henk,

Ik was betrokken bij bijeenkomsten waar mensen uit de verpleeghuiszorg de Wet zorg en dwang als kans ervaren (misschien had je de berichten daarover al gezien, zoals deze: www.clientenraad.nl.

Daarom ben ik nieuwsgierig, waarin ervaar je het wantrouwen waar je over schrijft?

En hoe wordt het professionalisme van zorgorganisaties en cliëntenraden miskent?

Ik ben benieuwd naar je reactie, die kan nog van pas komen bij mijn verdere werk voor de beweging Radicale vernieuwing verpleeghuiszorg.

Met hartelijke groet

Reageer op dit bericht

Deelnemers

Alle deelnemers

Nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.