Online Basis­cursus­sen Wmcz 2018

Geplaatst op 13 januari 2020

Vanwege de coronacrisis kunnen de basiscursussen komende maand niet fysiek plaatsvinden, daarom zullen LOC-adviseurs de basiscursus Wmcz 2018 komende maand online verzorgen.

Basiscursus Wmcz 2018

Per 1 juli 2020 zijn de Wmcz 2018 en het besluit Wmcz 2018 van kracht: dit betekent veel voor de rechten en plichten van cliëntenraden. Tijdens deze online basiscursus bereiden we ons voor op de inwerkingtreding. De deelnemers worden uitgebreid meegenomen in alle onderdelen van deze nieuwe wet. We staan stil bij het ‘waarom’ van medezeggenschap en de betekenis voor de praktijk. Nu de Wmcz 2018 eraan komt, staan we nadrukkelijk stil bij de veranderingen dit dit met zich meebrengt en hoe je je daarop kunt voorbereiden.

Voor wie

De online basiscursus Wmcz 2018 is bedoeld voor startende cliëntenraadsleden en ondersteuners die actief zijn in alle sectoren. Maar ook voor ervaren leden die kennis over de Wmcz 2018 willen ophalen. Of leden die geïnformeerd willen worden over actuele ontwikkelingen.

Vanuit een cliëntenraad kan maximaal 1 persoon deelnemen. Als meer leden de cursus willen volgen, neem dan contact op met LOC om mogelijkheden te bespreken. Bel (030) 284 32 00 of mail naar vraagbaak@loc.nl.

Per cursus is er plaats voor 8 deelnemers, dus meld je gauw aan! 

Let op: de online basiscursus is alleen toegankelijk voor cliëntenraden die lid zijn van LOC

Kosten

Er zijn geen kosten verbonden aan de online basiscursus. Ook ondersteuners van cliëntenraden die lid zijn van LOC kunnen kosteloos deelnemen.

Hoe werkt een online cursus?

De cursus wordt online verzorgd door een van de LOC-adviseurs. Alle deelnemers doen vanaf hun eigen locatie mee aan de online cursus.
Na bevestiging van deelname ontvang je een duidelijke instructie hoe de cursus precies in zijn werk gaat.

Wat heb ik nodig om mee te doen?

Om deel te kunnen nemen aan deze online basiscursus heb je een beeldscherm nodig (computer, ipad, eventueel telefoon), met goed werkend internet. Mocht je dit niet hebben, en zou je wel graag mee willen doen? Neem dan contact op met de vraagbaak van LOC. Van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17. 00 uur kun je bellen naar 030 284 32 00 of mail naar vraagbaak@loc.nl

Aanmelden

Wanneer je je hebt aangemeld, ontvang je binnen enkele dagen een bevestiging van deelname, of een bericht dat de cursus al vol was.

Om je aan te melden, klik je op de datum en tijd van jouw voorkeur:

Meer weten?

  • Neem dan contact op met de vraagbaak van LOC. Van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17. 00 uur kun je bellen naar 030 284 32 00 of mail naar vraagbaak@loc.nl
Download artikel als PDF

Praat mee! (2)

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Henk Smets 3 jaar geleden

Wet Zorg en Dwang. De insteek van de wet is helemaal goed: nee, tenzij…… Ieder mens heeft het recht om in vrijheid te leven en eigen keuzes te maken.
Maar verder……: de wet ademt wantrouwen uit en miskent het professionalisme van zorgorganisaties en cliëntenraden.
Werk aan de winkel voor Radicale vernieuwing.

Reageer op dit bericht
Douwe Dronkert 3 jaar geleden

Dag Henk,

Ik was betrokken bij bijeenkomsten waar mensen uit de verpleeghuiszorg de Wet zorg en dwang als kans ervaren (misschien had je de berichten daarover al gezien, zoals deze: www.clientenraad.nl/…huiszorg/).

Daarom ben ik nieuwsgierig, waarin ervaar je het wantrouwen waar je over schrijft?

En hoe wordt het professionalisme van zorgorganisaties en cliëntenraden miskent?

Ik ben benieuwd naar je reactie, die kan nog van pas komen bij mijn verdere werk voor de beweging Radicale vernieuwing verpleeghuiszorg.

Met hartelijke groet

Reageer op dit bericht

Deelnemers platform

Meer bekijken

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese