‘Betekenis­vol Meedoen’ – Week van de psychiat­rie 20 t/​m 27 maart

Geplaatst op 16 februari 2021

Van 20 t/m 27 maart is het de Week van de psychiatrie. Met als doel onder de aandacht brengen dat 1 op de 4 mensen een psychische kwetsbaarheid heeft en welke invloed dit heeft voor hen, maar ook voor hun naasten en hulpverleners.

Het thema dit jaar is ‘Betekenisvol meedoen’. Dit is geen vanzelfsprekendheid. In de huidige samenleving krijgt helaas bijna iedereen er vroeg of laat mee te maken. Betreft het niet jezelf, dan misschien wel een familielid, vriend of buur.

Op verschillende plekken in het land vinden activiteiten plaats. Interactief, fysiek – indien mogelijk vanwege de dan geldende coronamaatregelen – en ook digitaal. De landelijke afsluiting op 27 maart vindt digitaal plaats vanuit Land van Gulick in Sittard. Het programma van deze afsluiting verschijnt op korte termijn op de landelijke website: https://www.weekvandepsychiatrie.nl/.

Ook de regionale activiteiten verschijnen op die website. De activiteiten die regionaal plaatsvinden in Land van Gulick in Sittard zijn al bekend:

– 22 maart: Opening ‘Ingrediënten voor Betekenisvol meedoen’, samen lunchen, sprekers en muziek;
– 23 maart: Expositie en diverse workshops/presentaties;
– 24 en 25 maart: Diverse workshops/presentaties;
– 26 maart: Theatervoorstelling ‘Ingewikkeld’ en afsluiting van de Week.

Voor wie?

Het programma is gericht op (ex)cliënten, familieleden/mantelzorgers en professionals in de GGz. Maar ook studenten, docenten en alle andere betrokkenen en geïnteresseerden zijn welkom.

Aanmelden

Meedoen is gratis, maar het is (mede vanwege corona) wel verplicht om je aan te melden. Kijk voor uitleg over digitaal  meedoen, actuele informatie en wijzigingen regelmatig op de website van Burgerkracht Limburg en op de landelijke website https://www.weekvandepsychiatrie.nl/.

Download artikel als PDF

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deelnemers platform

Meer bekijken

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese